1- درخواست های خدمات شهری از طریق تماس با مرکز 137
- درخواست گاری زباله
- درخواست جمع آوری خاک و نخاله
- درخواست لایروبی کانال های سرپوشیده
- درخواست احداث و تعمیر مبلمان پارکی و مجموعه بازی (نیمکت، سطل زباله، آب سرد کن، سرویس بهداشتی)
- درخواست جمع آوری سگ های ولگرد
- درخواست سمپاشی در معابر فرعی
- درخواست روشنایی زیر گذرهای عابر پیاده
- درخواست نهال و گونه گیاهی
- اعلام گزارش اشغال معبر
برای ثبت سایر انواع درخواست از خدمات شهری شهرداری مشهد ، پیشنهاد می کنم فرآیندهای ذیل رو مطالعه فرمایید
2- صدور مجوز اشغال معابر
توسعه سریع شهر و حجم قابل توجه ساخت و سازهای روزانه موجب ایجاد حجم زیادی از نخاله های ساختمانی و دپوی مصالح در اطراف پروژه های ساخت و ساز می گردد. ضرورت هایی همچون حفظ بهداشت محیط زیست، صیانت از سیما و منظر شهری، حفظ سهولت عبور و مرور شهروندان و پیشگیری از بروز مشکلاتی از قبیل پراکندگی مصالح و ضایعات ساختمانی در سطح معابر عمومی، اشغال کالها و مسیلها و…. از جمله مواردی است که شهرداری ها را مطابق قانون مکلف نموده است با اتخاذ تمهیداتی این مسئله را مدیریت نماید. در این راستا شهرداری با درخواست شهروندان و پس از بازدید و پرداخت هزینه آن توسط شهروند، اقدام به صدور مجوز اشغال معابر می نماید. چنانچه شهروند به صورت غیرقانونی اقدام به اشغال معبر نموده باشد، اقدام قانونی و اخذ جرایم منطبق با بند۲ ماده ۵۵ قانون شهرداری ها و مصوبات شورای شهر توسط شهرداری صورت می گیرد.
برای ثبت درخواست، بر روی لینک زیر کلیک نمایید
اشغال معبر
3- اعلام گزارش مزاحمت های شغلی
با گستردگی شهر، شهروندان با معضلاتی چون صنایع و مشاغل مزاحم و آلاینده در محل های سکونت خویش مواجه هستند که می تواند سلامت و آسایش آنان را دچار اختلال نماید. در این راستا مطابق با بند ۲۰ ماده ۵۵ قانون شهرداری ها، امکان برخورد و رسیدگی به مزاحمت های شغلی پیش بینی گردیده و لذا شهرداری در تلاش است نسبت به رسیدگی و برخوردهای مورد لزوم و همچنین انتقال مشاغل مزاحم اقدام نماید. در این راستا چناچه شهروندان نسبت به مزاحمت های شغلی در اطراف محل سکونت خود شکایت داشته باشند می توانند نسبت به اعلام گزارش مزاحمت های شغلی از طریق درگاه الکترونیکی اقدام نمایند تا به شکایت ایشان رسیدگی شود
برای ثبت درخواست، بر روی لینک زیر کلیک نمایید
گزارش مزاحمت شغلی
نکته:
۱- داربست درصورت رعایت استاندارد، مطابق دستورالعمل اجرایی بهای خدمات اشغال معابرو ساماندهی خاک و نخاله رایگان می باشد.
۲- اشغال معبر صرفا در بازه ی زمانی مجوز، مجاز می باشد و پس از آن به عنوان تخلف محسوب می گردد.
٣- هزینه ی کسب مجوزاشغال معبرتوسط شهروند ۱۵% از هزینه جریمه شناسایی تخلف، توسط شهرداری کمتر می باشد.
4- اعتراض به رای کمیته بند ۲۰ منطقه
پس از محرز شدن مزاحمت شغلی توسط واحد صنفی و ابلاغ نظریه (بدوی شهرداری به واحد صنفی، چنانچه مسئول واحد صنفی به تصمیم ابلاغی اعتراض داشته باشد میتواند ظرف حداکثر ده روز پس از ابلاغیه شهرداری، درخواست اعتراض به نظریه کمیته بند ۲۰ را ثبت نماید تا از این طریق به اعتراض رسیدگی شود. قابل ذکر است در صورت عدم اعتراض به نظریه ابلاغی در طی مدت ۱۰ روز، رای صادره قطعی و لازم الاجرا می گردد.
برای ثبت درخواست، بر روی لینک زیر کلیک نمایید
اعتراض به رای کمیته بند 20
5- درخواست رفع پلمب واحد صنفی بند ۲۰
پلمب واحد صنفی دارای مزاحمت از جمله اقدامات شهرداری برای مقابله با مزاحمت های شغلی است، پس از پلمب واحد صنفی، مسئول واحد صنفی با رفع موارد تخلف یا انجام موارد تعیین شده، می تواند جهت رفع پلمب واحد صنفی درخواست نماید.
برای ثبت درخواست، بر روی لینک زیر کلیک نمایید
درخواست رفع پلمپ
6- صدور مجوز بهره برداری از پیاده رو ها و معابر شهری
نظر به اهمیت و جایگاه پویایی و نشاط شهروندان در محیط و فضاهای شهری در فرآیند مدیریت و برنامه ریزی شهری ، و درخواست کسبه و صنوف مختلف جهت بهره برداری از فضای پیاده رو، این موضوع بعنوان یکی از دغدغه های شورای اسلامی شهر و شهرداری مشهد مقدس مطرح بوده و همواره تلاش شده است با اصلاح و بهبود آسایش عابرین با درنظر گرفتن سیما و منظرشهری ، بستر و زمینه لازم و مناسب برای ایجاد نشاط بعنوان یک ضرورت زندگی مدرن شهری فراهم شده و با استفاده بهینه و کاربردی از فضاهای موجود ، گام مؤثری در جهت افزایش پویایی فضای شهری و شادابی شهروندان برداشته شود . باتوجه به گستردگی جغرافیایی و وسعت جمعیت مقرر شد سازمان ساماندهی مشاغل شهری و فرآورده های کشاورزی شهرداری مشهد مقدس جهت رفع این مشکل نسبت به ساماندهی و صدور مجوز بهره برداری از پیاده رو ها و نظارت بر آن اقدام نماید
برای ثبت درخواست، بر روی لینک زیر کلیک نمایید
مجوز بهره برداری از پیاده رو ها ومعابر شهری
برای اخذ این مجوز باید ضوابط زیر رو رعایت نمایید
الف-ضوابط شهرسازی و ترافیکی
1- مجوز بهره برداری در صورتی صادر می گردد که ایجاد مزاحمت و سد معبر نکرده و مانع رفت و آمد عابرین پیاده نگردد لذا می بایست عرض مفید آزاد پیاده رو پس از اختصاص فضای بهره برداری واحد صنفی متقاضی به اندازه حداقل 1.5متر در مناطق مسکونی و 2 متر در مناطق جهت عبور عابرین پیاده تجاری تامین شود. شایان ذکر است عدد مذکور در خصوص کلیه معابر صادق نبوده و می بایست به حوزه حمل و نقل فرصت داده شود تا براساس حجم عابر و سطح سرویس مورد انتظار ، پیشنهاد عرض حداقلی را در معابر با تردد بیشتر در یک جدول ارائه نماید. بدیهی است عرض های ارائه شده از حداقل 1.5 متر بیشتر خواهد بود.
تبصره : در صورت وجود دیوار ، جوی ، ردیف درختکاری ، مبلمان شهری و سایر موانعی که مزاحم عبور پیاده ها است می بایست در هرطرف 0.5 متر حاشیه در نظر گرفته شود . اگر چنین حاشیه ای در یک طرف وجود ندارد می بایست 0.5 متر و اگر در هر دو طرف وجود ندارد 1 متر به حداقل عرض مفید پیاده رو (پس از کسر فضای قابل بهره برداری توسط اصناف)اضافه گردد.
2- استقرار مبلمان شامل میز و صندلی ، گلدان ، سایبان و …. در مسیرهای دوچرخه ممنوع است . همچنین عرض مسیرهای دوچرخه نمی بایست جزو عرض آزاد پیاده رو در نظر گرفته شود.
3-استقرار مبلمان در مسیرهای بساوایی نابینایان ممنوع است ولیکن می توان مسیرهای فوق را جزو عرض آزاد پیاده رو در نظر گرفت.
4-در معابر بزرگراهی و شریانی درجه 1 می بایست جداسازی پیاده روها با جداکننده هایی از قبیل نرده یا پرچین صورت گرفته باشد.
5- استقرار مبلمان به لحاظ تامین دید، گردش یا دسترسی ، مشکل ایمنی یا ترافیکی ایجاد نکند و می بایست به گونه ای باشد که موجب کاهش مثلث دید تقاطع نگردد.
6- استقرار مبلمان و فضاسازی پیشنهادی با محل های پارک وسایل نقلیه تداخلی نداشته باشد.
7- از نصب چراغ هایی با روشنایی خیره کننده که سبب کاهش دید رانندگان می شود جدا خودداری گردد.
8- استفاده از چراغ های چشمک زن ، چراغ های با نورهای لحظه ای خیره کننده یا چراغ های رنگی متحرک یا با شدت رنگ متغیر که از مسیر بزرگراه ها قابل رویت باشد ، غیر مجاز است.
9- استقرار مبلمان به گونه ای نباشد که به دلیل مکان قرارگیری ، موقعیت ، اندازه ، شکل یا رنگ موجب مسدود کردن ، معیوب کردن ، محو و تضعیف کردن ، مانع شدن یا مغشوش کردن منظر عالیم انتظامی و کنترل ترافیک یا هر عالمت و یا وسیله دیگری شود که توسط نهادهای دولتی و عمومی نصب شده است و همچنین باعث اغتشاش عبور یا اشتباه در هدایت وسایل نقلیه یا عابر پیاده گردد.
10- استقرار هرگونه مبلمان به گونه ای که تجهیزات شهری مانند پست برق ، کیوسک تلفن ، جدول های کنار معابر ، چراغ های برق ، شیرهای آتش نشانی ، پل ها ، عالیم چراغ های راهنمایی یا عالیم و تابلوهای دیگر را بپوشاند ممنوع است.
11 -از ایجاد اختالف سطح در طراحی فضا پرهیز شود.
ب–ضوابط و استانداردهای طراحی معماری
1-نیمکت و صندلی و میز با رنگ تیره و با قابلیت جمع شدن طراحی شوند.
2- متریال مورد استفاده برای صندلی و نیمکتها چوب، باشد. میزها عالوه بر چوب میتوانند از ام دی اف با روکش چوب ساخته شوند ∙ متریال به کار رفته در مبلمان به گونه ای باشد که نظافت آن به آسانی صورت گیرد.
3- هیچ گونه تبلیغات در سایبان و میز و صندلی ها مجاز نیست.
4- سایبانها در نور و روشنایی باید به صورت چتری باشد. متریال سایبانها باید مقاوم در برابر باران و آفتاب باشند. استفاده از سایبانهای پی وی سی توصیه میشود.
5- ارتفاع فالورباکس ها با درختچه 70 و بدون درختچه 50 سانتیمتر باشد و حتما قابلیت جمع آوری داشته باشند.(به صورت دائم طراحی نشوند)
6- استفاده از گل های طبیعی در ترکیب با مبلمان به شرط موقتی بودن انها توصیه می شود( شکل گالویز، گلدان و…)
7- پیش بینی محلی براي قرارگیري ضابطه استفاده از پیاده رو در قالب تابلو باید صورت گیرد.
برای ثبت سایر درخواست خود از شهرداری مشهد، تنها کافی است بر روی هریک از موارد زیر کلیک نمایید
انواع درخواست شهرسازی از شهرداری مشهد
انواع درخواست ارتباط مردمی و آشنایی با مدیران شهرداری مشهد
انواع درخواست خدمات حمل ونقل و ترافیک از شهرداری مشهد
انواع درخواست خدمات فرهنگی اجتماعی از شهرداری مشهد