محاسبه جریمه ماده صد شهرداری مشهد، ساخته شده در سال 1399

توجه توجه: برای سال 1402 متاسفانه امکان فعالسازی محاسبه آنلاین در سایت مقدور نگردید، علت آن نیز از یک طرف هزینه بسیار بالای کد نویسی و درج فرموها و ارزش معاملاتی ها بود و از طرف دیگر عدم استقبال کافی در خریداری این خدمت بوده است. ما تلاش کردیم حداکثر شفاف سازی و سهولت را برای محاسبات درآمدی شهرداری مشهد رقم بزنیم، اما این کار فاقد توجیه اقتصادی بود. بنابراین برای محاسبه عوارض شهرداری در سال 1402 به صورت موردی در خدمت شما عزیزان هستیم. کافیست در پیام رسان های ایرانی با ما ارتباط بگیرید و درخواست محاسبه را مطرح نمایید تا قیمت و زمان انجام محاسبات اعلام گردد. با احترام: فرشچی – تیر ماه 1402

1- چطور می توانم تمام قواعد کمیسیون ماده صد شهرداری را بیاموزم و چطور لایحه دفاعیه آنرا بنویسم؟

{پرونده هر ملکی قبل از اخذ پایانکار از شهرداری به این کمیسیون ارجاع خواهد شد و جالب است بدانید که بهترین نتیجه کار، رای جریمه با حداقل صدها میلیون تومان جریمه می باشد}

به اطلاع مردم عزیز ایران و تمامی سازندگان بنا در سراسر کشور می رسانیم که آموزش ویدئویی بسیار خوبی توسط گروه مشاوران اطمینان شرق در زمینه کمیسیون ماده صد آماده شده است، و اکیدا پیشنهاد می شود تمامی افرادی که به هر نوع با این کمیسیون سروکار دارند، نسبت به تهیه آن اقدام نمایند تا هم اطلاعات بسیار کاملی در خصوص کمیسیون ماده صد بدست آورید و هم اینکه بتوانید خود نسبت به نوشتن لایحه دفاعیه اقدام نمایید.

لینک خریداری این بسته آموزشی به قرار زیر است:

با توجه به وظایفی که قانون بر عهده شهرداری گذاشته است، سیستم های بررسی و رسیدگی به منظور تضمین حقوق متقابل مردم و شهرداری در قانون پیش بینی شده که تحت عنوان کمیسیون، در شهرداری ها مشغول به فعالیت می‌باشند. در قانون شهرداری ها مصوب سال 1345 با اصلاحات بعدی و قانون نوسازی، چهار کمیسیون مهم برای رسیدگی به مسایل و مشکلات پیش بینی شده است که عبارتند از: کمیسیون مندرج در ماده 8  قانون نوسازی، کمیسیون بند 20 ماده 55 قانون شهرداری ها، کمیسیون ماده 77 و کمیسیون ماده صد.

1-1- موضوع ماده صد در قانون شهرداریها

موضوع ماده صد قانون شهرداری ها در ارتباط با ضرورت اخذ مجوز از شهرداری قبل از هرگونه اقدام جهت ساخت و سازهای شهری، فعالیت‌های عمرانی و تفکیک املاک و اراضی می باشد که مصوبه مجلس است. به عبارت دیگر افراد در محدوده و حریم شهرها در ساخت و ساز، تجدید بنا یا تعمیرات نیازمند اخذ مجوز از شهرداری ها هستند و اگر غیر از این عمل کردند، شهرداری به عنوان شاکی تقاضای جریمه یا تخریب را میکند که در این صورت در مرجعی به نام کمیسیون ماده صد قانون شهرداری ها رسیدگی صورت می گیرد.

پس آراء کمیسیون ماده صد شهرداریها دو نوع رای بیشتر ندارد: جریمه بابت تخلف ساختمانی یا قلع و تخریب بنای مازاد.

اگر در پرونده های قدیمی شهرداری مشهد، حوالی سالهای دهه 50 و 60 جستجو کنید، نتیجه رای کمیسیون را همانند رای دادگاه خواهید دید. بنابراین در اصل کمیسیون ماده صد دادگاهی خاص است که شهرداری افرادی را که مازاد بر پروانه یا خارج از ضوابط ساخت و ساز می کنند به آن ارجاع می دهد تا در خصوص آنان تصمیم گیری شود. 

اگر این دادگاه رای به جریمه داد، شهرداری می تواند وجه جریمه را اخذ نموده و پایانکار یا مفاصا حساب صادر کند. و اگر دادگاه رای قلع بنا داد، هیچ گواهی ای توسط شهرداری قابلیت صدور ندارد و مالک اگر پایانکار می خواهد باید بنای ساخته شده را قلع کند.

اصلاح ماده 100 قانون شهرداری ها، این روزها در حال بررسی در مجلس شورای اسلامی است. برای مطالعه بیشتر در این خصوص بر روی تصویر زیر کلیک نمایید.

2- هشدار! رقم جریمه کمیسیون ماده صد برای ساخت و سازهای سال 99 بالاست!

با توجه به محاسبات آنلاین که در زیر ارائه شده است و محاسبات متعدد انجام شده به اطلاع همشهریان عزیز مشهدی می رساند که در جریان باشید که رقم جریمه کمیسیون ماده صد برای ساخت و سازهای غیر مجاز گران است و پیشنهاد می شود بدون بررسی لازم اقدام به ساخت خارج از مجوز شهرداری نکنند.

رقم دقیق از محاسبات آنلاین قابل استحصال است اما بد نیست بدانید در یک نقطه متوسط از شهر، این جریمه تا متری 6.5 میلیون تومان بالغ می شود. و این تصور نباید باشد که کمیسیون ماده صد به حداکثر مبلغ رای نمی دهد!

{به اطلاع می رسانم که برای ساخت و سازهای مازاد بر پروانه که در سال 1400 یا 1401 انجام شود، گاهی کمیسیون تا متری 40 میلیون تومان رای جریمه می دهد! پس مراقب باشید، زیرا ضریب کا در ساخت و سازهای سالهای اخیر به شدت بالاست. ضمنا عوارض دیگری تحت عنوان عوارض ابقا نیز اخذ می شود که آن نیز بسیار گران است (7 مهر 1401)}

مهم تر آنکه در ساختمان های تجاری، اداری و اقامتی و صنعتی و امثال آن به دلیل بالا بودن ضریب حداقل و حداکثر تعیین شده در ماده صد قانون شهرداریها، این جریمه بسیار گران خواهد شد.

3- ترکیب اعضای کمیسیون ماده صد

اعضای این کمیسیون عبارتند از نماینده وزارت کشور به انتخاب وزیر کشور، یکی از قضات دادگستری به انتخاب وزیر دادگستری، نماینده شورای اسلامی شهر به انتخاب شورای اسلامی شهر و نماینده شهرداری. 

البته نماینده شهرداری حق رای دادن ندارد و برای توضیحات و دفاع از لایحه در جلسه حضور دارد.

4- حجم کاری بسیار بالای کمیسیون ماده صد شهرداری مشهد

شاید نتوانید کمیسیونی به این حجم کاری در هیچ کجای شهرداری یا حتی شهر مشهد بیابید. می توان گفت این کمیسیون سالانه ده ها هزار رای (رای بدوی یا رای تجدید نظر) صادر می کند.

این حجم از عملکرد نقش و اهمیت فوق العاده این کمیسیون در شهرداری و حجم بالای کاری آنرا را نشان می دهد. آراء جریمه کمیسیون ماده صد از شریان های اصلی کسب درآمد در شهرداری های کلان شهرهای ایران هستند. و این واقعیتی است غیر قابل انکار. 

البته پرونده های زیاد مطروحه در کمیسیون ماده صد تفسیرهای دیگری نیز دارد که در اینجا به آن وارد نمی شویم. مثل “عدم انطباق طرح های تفصیلی با نیازهای روز مردم”، “عدم بازدارندگی آراء در زمینه جلوگیری از تخلفات ساختمانی”، “رویه شدن هنجار تخلف ساخت و ساز در بین سازندگان و مردم” و مانند آن.

5- رای بدوی، رای تجدید نظر

در ابتدا رای بدوی توسط کمیسیون ماده 100 صادر می شود که چنانچه مالک اعتراضی به آن نداشته باشد، همان اجرا می شود. اما مالک می تواند ظرف مدت 10 روز از زمان ابلاغ رای بدوی، طی لایحه ای نسبت به آن اعتراض نماید تا دوباره پرونده در کمیسیون طرح شده و رای تجدید نظر صادر شود.

توجه داشته باشید که رای تجدید نظر دیگر به هیچ عنوان قابل تغییر نبوده و لازم الاجراست. و تنها مرجعی که ممکن است بتواند آنرا تغییر دهد دیوان عدالت اداری می باشد! بردن شکایت به دیوان عدالت اداری هم فرآیندی بسیار سخت و وقت گیر است که تنها از عهده وکلای توانمند دادگستری بر می آید. 

در عمل اکثریت قریب به اتفاق مالکین به رای بدوی اعتراض می کنند. زیرا حتی اگر رای جریمه باشد (بهترین حالت پس از ارجاع پرونده به کمیسیون ماده صد)، شانس خود را برای کاهش مبلغ جریمه امتحان می کنند.

مثال اجرای رای قلع بنا

اینجانب در دوران کاری خود در شهرداری مشهد شاهد چندین مورد قلع بنا توسط شهرداری بوده ام که آنان را توضیحی مختصر می دهم تا در جریان باشید که کدام آرای قلع کمیسیون را شهرداری اجرا می کند. یکی از مواردی که از نزدیک شاهد بودم ملکی بود که دو طبقه مازاد در کوچه ای 4 متری و با استفاده از آهن های دست دوم ساخته بود!! یعنی هم عرض معبر اجازه چنین تراکمی را نمی داد، هم تخلفات زیادی داشت و هم اینکه اصولا خطر جانی برای استفاده کنندگان از بنا داشت!

مورد دیگر هم ملکی بود که در مسیر خیابان اقدام به ساخت بنا کرده بود که توسط شهرداری تخریب شد! چنین ساخت و سازهایی واقعا نیاز به قلع بنا دارد.

اما مثلا اینکه پیشروی طولی در حیاط به میزان دو متر انجام شود، در صورت صدور رای قلع توسط کمیسیون، معمولا توسط شهرداری اجرا نمی شود اما مالک دیگر نمی تواند پایانکار گرفته، پرونده در شهرداری قفل شده و به تبع آن نمی تواند سند برای واحدهای ساخته شده خود بگیرد و مشکلات فراوان ناشی از آن. و احتمالا بابت فک پلمب های متمادی چندین بار به دادگاه فراخوانده و جریمه خواهد شد.

6- محاسبه آنلاین جریمه ماده صد ملک شما در شهرداری مشهد، در صورتی که سال ساخت بنا 1399 باشد

چنانچه متن ماده صد قانون شهرداری ها را مطالعه نمایید، متوجه خواهید شد که بابت بنای مسکونی مازاد بر پروانه، کمیسیون می تواند از نیم کا (نصف ارزش اسکلت ساختمان) تا سه کا (سه برابر ارزش اسکلت ساختمان) به ازای هر متر تخلف، مودی را جریمه کند. تصمیم کمیسیون قابل پیش بینی نیست اما اطلاع از حدود آن قطعا مفید خواهد بود.

منظور از کا یا K ارزش اسکلت ساختمان است که طی مصوبه جداگانه توسط شورای شهر برای ساختمان ها تعیین می شود. و در ساختمان های غیر مسکونی، کمیسیون از 2 کا (دو برابر ارزش اسکلت) تا 4 کا (چهار برابر ارزش اسکلت) برای هر متر مربع تخلف، می توان رای صادر کند.

در فرم محاسبه آنلاین زیر، می توانید اطلاعات ملک خود در مشهد را در بخش مربوطه وارد نمایید و بلافاصله مشاهده نمایید که حداقل و حداکثر جریمه ای که کمیسیون ماده صد برای شما می تواند تعیین کند به چه میزان می باشد. توجه شود که چنانچه ارتفاع زیربنای مشمول ارسال به کمیسیون ماده صد، از حد مجاز بالاتر باشد، ضریب افزایشی بابت افزایش ارتفاع نیز در محاسبات لحاظ خواهد شد.

چنانچه سال ساخت زیربنای مازاد بر پروانه (خلاف ضابطه) سالی غیر از 1399 باشد، رقم آن متفاوت با این محاسبات خواهد بود. زیرا جریمه کمیسیون ماده صد بر اساس زمان وقوع تخلف محاسبه می گردد. لذا اینکه تخلف در چه سالی اتفاق افتاده است، خیلی مهم است.

چنانچه محاسبه در مرورگر شما مشاهده نمی شود از مرورگرهای فایرفاکس یا گوگل کروم بروز شده استفاده نمایید (در اینترنت اکسپلورر محاسبات انجام نمی شود)

محاسبه آنلاین به قرار زیر است:

7- متن کامل ماده 100 قانون شهرداری ها

ماده 100ـ مالكين اراضي و املاك واقع در محدودة شهر يا حريم آن بايد قبل از هر اقدام عمراني يا تفكيك اراضي و شروع ساختمان از شهرداري پروانه اخذ نمايند.

شهرداري مي‌تواند از عمليات ساختماني ساختمانهاي بدون پروانه يا مخالف مفاد پروانه بوسيله مأمورين خود اعم از آنكه ساختمان در زمين محصور يا غيرمحصور واقع باشد جلوگيري كند.

تبصرة 1ـ در موارد مذكور فوق كه از لحاظ اصول شهرسازي يا فني يا بهداشتي قلع تأسيسات و بناهاي خلاف مشخصات مندرج در پروانه ضرورت داشته باشد يا بدون پروانة شهرداري ساختمان احداث يا شروع به احداث شده باشد به تقاضاي شهرداري موضوع در كميسيونهايي مركب از نماينده وزارت كشور به انتخاب وزير كشور و يكي از اعضاي انجمن شهر، به انتخاب انجمن مطرح مي‌شود. كميسيون پس از وصول پرونده به ذينفع اعلام مي‌كند كه ظرف ده روز توضيحات خود را كتباً ارسال دارد پس از انقضاء مدت مذكور كميسيون مكلف است موضوع را با حضور نماينده شهرداري كه بدون حق رأي براي اداي توضيح شركت مي‌كند ظرف مدت يكماه تصميم مقتضي بر حسب مورد اتخاذ كند در مواردي كه شهرداري از ادامة ساختمان بدون پروانه يا مخالف مفاد پروانه جلوگيري مي‌كند مكلف است حداكثر ظرف يك هفته از تاريخ جلوگيري موضوع را در كميسيون مذكور مطرح كند در غير اين صورت كميسيون به تقاضاي ذينفع به موضوع رسيدگي خواهد كرد.

در صورتي كه تصميم كميسيون بر قلع تمام يا قسمتي از بنا باشد مهلت مناسبي كه نبايد از دو ماه، تجاوز كند تعيين مي‌كند.

شهرداري مكلف است تصميم مزبور را به مالك ابلاغ كند. هرگاه مالك درمهلت مقرر اقدام به قلع بناء نكند شهردار رأساً اقدام كرده و هزينة آن را طبق مقررات آيين‌نامة اجراي وصول عوارض از مالك دريافت خواهد كرد.

تبصرة 2ـ در مورد اضافه بنا زائد بر مساحت زيربناي مندرج در پروانة ساختماني واقع در حوزة استفاده از اراضي مسكوني كميسيون مي‌تواند در صورت عدم ضرورت قلع اضافه بنا با توجه به موقعيت ملك از نظر مكاني (در بر خيابانهاي اصلي يا خيابانهاي فرعي و يا كوچ بن‌باز يا بن‌بست) رأي به اخذ جريمه‌اي كه متناسب با نوع استفاده از فضاي ايجاد شده و نوع ساختمان از نظر مصالح مصرفي باشد تعيين و شهرداري مكلف است بر اساس آن نسبت به وصول جريمه اقدام كند (جريمه نبايد از حداقل يك دوم كم‌تر و از سه برابر ارزش معاملاتي براي هر متر مربع بناي اضافه بيشتر باشد). در صورتي كه ذينفع از پرداخت جريمه خودداري كرد، شهرداري مكلف است مجدداً پرونده را به همان كميسيون ارجاع و تقاضاي صدور رأي تخريب را بكند. كميسيون در اين مورد نسبت به صدور رأي تخريب اقدام خواهد نمود.

تبصرة 3ـ در مورد اضافه بنا زائد بر مساحت مندرج در پروانة ساختماني واقع در حوزة استفاده از اراضي تجارتي و صنعتي و اداري كميسيون مي‌تواند در صورت عدم ضرورت قلع اضافه بنا با توجه به موقعيت ملك از نظر مكاني (در بر خيابانهاي اصلي يا خيابانهاي فرعي و يا كوچه بن‌باز يا بن‌بست) رأي به اخذ جريمه‌اي كه متناسب با نوع استفاده از فضاي ايجاد شده و نوع ساختمان از نظر مصالح مصرفي باشد تعيين و شهرداري مكلف است بر اساس آن نسبت به وصول جريمه اقدام كند (جريمه نبايد از حداقل دو برابر كم‌تر و از چهار برابر ارزش معاملاتي ساختمان براي هر متر مربع بناي اضافي ايجاد شده بيش‌تر باشد). در صورتي كه ذينفع از پرداخت جريمه خودداري كرد شهرداري مكلف است مجدداً پروانه را به همان كميسيون ارجاع و تقاضاي صدور رأي تخريب بكند. كميسيون در اين مورد نسبت به صدور رأي تخريب اقدام خواهد كرد.

تبصرة 4ـ در مورد احداث بناي بدون پروانه در حوزه استفاده از اراضي مربوطه در صورتي كه اصول فني و بهداشتي و شهرسازي رعايت شده باشد كميسيون مي‌تواند با صدور رأي اخذ جريمه به ازاء هر متر مربع بناي بدون مجوز يك دهم ارزش معاملاتي ساختمان يا يك پنجم ارزش سرقفلي ساختمان در صورتي كه ساختمان ارزش دريافت سرقفلي داشته باشد، هر كدام كه مبلغ آن بيش‌تر است از ذينفع، بلامانع بودن صدور برگ پايان ساختمان را به شهرداري اعلام كند. اضافه بنا زائد بر تراكم مجاز بر اساس مفاد تبصره‌هاي 2 و 3 عمل خواهد شد.

تبصرة 5ـ در مورد عدم احداث پاركينگ و يا غيرقابل استفاده بودن آن و عدم امكان اصلاح آن كميسيون مي‌تواند با توجه به موقعيت محلي و نوع استفاده از فضاي پاركينگ، رأي به اخذ جريمه‌اي كه حداقل يك برابر و حداكثر دو برابر ارزش معاملاتي ساختمان براي هر متر مربع فضاي از بين رفتة پاركينگ باشد، صادر كند (مساحت هر پاركينگ با احتساب گردش 25 متر مربع مي‌باشد). شهرداري مكلف به اخذ جريمة تعيين شده و صدور برگ پايان ساختمان مي‌باشد.

تبصرة 6ـ (اصلاحي 27/6/1358) در مورد تجاوز به معابر شهر، مالكين موظف هستند در هنگام نوسازي بر اساس پروانة ساختمان و طرحهاي مصوب رعايت برهاي اصلاحي را بكند، در صورتي كه بر خلاف پروانه و يا بدون پروانه تجاوزي در اين مورد انجام گيرد شهرداري مكلف است از ادامة عمليات جلوگيري و پروانة امر را به كميسيون ارسال كند. در ساير موارد تخلف ماندن عدم استحكام بنا، عدم رعايت اصول فني و بهداشتي و شهرسازي در ساختمان رسيدگي به موضوع در صلاحيت كميسيونهاي مادة 100 است.

تبصرة 7ـ (اصلاحي 27/6/1358) مهندسان ناظر ساختماني مکلفند نسبت به عمليات اجرايي ساختماني كه به مسووليت آنان احداث مي‌گردد، از لحاظ انطباق ساختمان با مشخصات مندرج در پروانه و نقشه‌ها و محاسبات فني ضميمة آن مستمراً نظارت كرده و در پايان كار مطابقت ساختمان با پروانه و نقشه و محاسبات فني را گواهي كنند. هر گاه مهندس ناظر بر خلاف واقع گواهي كند و يا تخلف را بموقع به شهرداري اعلام نكند و موضوع منتهي بطرح در كميسيون مندرج در تبصرة يك مادة 100 قانون شهرداري و صدور رأي بر جريمه يا تخريب ساختمان گردد، شهرداري مكلف است مراتب را به نظام معماري و ساختماني منعكس كند. شوراي انتظامي نظام مذكور موظف است مهندس ناظر را در صورت ثبوت تقصير برابر قانون نظام معماري و ساختماني حسب مورد با توجه به اهميت موضوع به 6 ماه تا سه سال محروميت از كار و در صورتي كه مجدداً مرتكب تخلف شود كه منجر به صدور رأي تخريب به وسيله كميسيون مادة 100 گردد به حداكثر مجازات محكوم كند. مراتب محكوميت از طرف شوراي انتظامي نظام معماري و ساختماني در پروانة اشتغال درج و در يك يا چند مورد از جرايد كثيرالانتشار اعلام مي‌گردد. شهرداري مكلف است تا صدور رأي محكوميت به محض وقوف از تخلف مهندس ناظر و ارسال پروندة كميسيون مادة 100 بمدت حداكثر 6 ماه از اخذ گواهي امضا مهندس ناظر مربوطه براي ساختمان جهت پروانه ساختمان شهرداري خودداري كند. مأمورين شهرداري نيز موكلفند در مورد ساختمانها نظارت كند و هر گاه از موارد تخلف در پروانه بموقع جلوگيري نكنند و يا در مورد صدور گواهي انطباق ساختمان با پروانه مرتكب تقصيري شوند، طبق مقررات قانوني به تخلف آنان رسيدگي مي‌شود و در صورتي كه عمل ارتكابي مهندسان ناظر و مأمورين شهرداري واجد جنبة جزايي هم باشد از اين جهت نيز قابل تعقيب خواهند بود. در مواردي كه شهرداري مكلف به جلوگيري از عمليات ساختمان است و دستور شهرداري اجرا نشود مي‌تواند با استفاده از مأمورين اجراييات خود و در صورت لزوم مأمورين انتظامي براي متوقف ساختن عمليات ساختماني اقدام كند.

تبصرة 8ـ (اصلاحي 27/6/1358) دفاتر اسناد رسمي مكلفند قبل از انجام معاملة قطعي در مورد ساختمانهاي گواهي پايان ساختمان و در مورد ساختمانهاي ناتمام گواهي عدم خلاف تاتاريخ انجام معامله را كه توسط شهرداري صادر شده باشد ملاحظه و مراتب را در سند قيد كند. در مورد ساختمانهايي كه قبل از تصويب قانون 6 تبصره الحاقي به مادة 100 قانون شهرداريها (24/11/1355) معامله انجام گرفته و از يد مالك اوليه خارج شده باشد، در صورتي كه مورد معامله كل پلاك را شامل نگردد گواهي عدم خلاف يا برگ پايان ساختمان الزامي نبوده و با ثبت و تصريح آن در سند انجام معامله بلامانع مي‌باشد.

در مورد ساختمانهايي كه قبل از تاريخ تصويب نقشه جامع شهر ايجاد شده در صورتي كه اضافه بناي جديدي حادث نگرديده باشد و مدارك و اسناد نشان دهندة ايجاد بنا قبل از سال تصويب طرح جامع شهر باشد، با ثبت و تصريح مراتب فوق در سند مالكيت انجام معامله بلامانع مي‌باشد.

تبصرة 9ـ (الحاقي 27/6/1358) ساختمانهايي كه پروانة ساختمان آنها قبل از تاريخ تصويب نقشه جامع شهر، صادر شده است از شمول تبصرة يك مادة 100 قانون شهرداري معاف مي‌باشند.

تبصرة 10ـ (الحاقي 27/6/1358) در مورد آراء صادره از كميسيون مادة 100 قانون شهرداري هر گاه شهرداري يا مالك يا قائم مقام او از تاريخ ابلاغ رأي ظرف مدت ده روز نسبت به آن رأي اعتراض كند، مرجع رسيدگي به اين اعتراض كميسيون ديگر مادة 100 خواهد بود كه اعضاي آن غير از افرادي باشند كه در صدور رأي قبلي شركت داشته‌اند. رأي اين كميسيون قطعي است.

تبصرة 11ـ (الحاقي 27/6/1358) آيين‌نامة ارزش معاملاتي ساختمان پس از تهيه توسط شهرداري و تصويب انجمن شهر در مورد اخذ جرائم قابل اجراست و اين ارزش معاملاتي سالي يكبار قابل‌تجديدنظر خواهد بود.

8- فرم اعتراض به رای ماده صد {چطور لایحه دفاعیه ماده 100 بنویسیم}

نمونه فرم اعتراض به رای ماده صد را می توانید با کلیک بر روی این لینک دانلود نمایید: فرم اعتراض به رای ماده 100

اگر مایلید خود نسبت به نوشتن اعتراضیه به رای و لایحه دفاعیه کمیسیون ماده صد اقدام نمایید، و اینکه در خصوص این کمیسیون که تصمیمات حیاتی برای ملک شما خواهد گرفت بیشتر بدانید، این آموزش ویدئویی را حتما دریافت نمایید:

4.7/5 - (21 امتیاز)
با استفاده از بخش نظرات در انتهای صفحات سایت، می توانید سوالات و نظرات خود را پیرامون آن مطلب درج نمایید یا اینکه نظرات سایر افراد را بخوانید. برای جستجو میان کامنتها از Ctrl + f استفاده نمایید. ضمنا از طریق ایمیل از پاسخ ما به سوال خود مطلع خواهید شد. دوستانی که اطلاعات فنی دارند، لطفا به سوالات پاسخ دیگران دهند (لینک درج نشود).

سید مجتبی فرشچی

طی سالهای 85 لغایت 94، یعنی 9 سال در بخشهای شهرسازی و درآمد شهرداری مشهد مشغول به کار بوده ام (با عنوان رئیس اداره درآمد). اکنون مایلم با هدف شفافیت هر چه بیشتر امور شهرداری، تجربیات گرانقدر و اطلاعات خود را در اختیار مردم عزیز و سرمایه گذاران محترم ساختمان قرار دهم، در قالب: 1- خدمات مرتبط با شهرداری، 2-ویدئوها و متون آموزشی. --------> بدون وجود یک رسانه قوی، منسجم و تخصصی که عملکرد شهرداری و شورای شهر را نقد کند، راه به جایی نمی بریم. مردم باید دقیقا بدانند در شهرداری مشهد چه می گذرد . . . نظارت گسترده مردمی نیاز است با ابزار فناوری اطلاعات که متاسفانه فعلا نداریم . . .

نوشته های مشابه

‫40 دیدگاه ها

  1. با سلام در کمیسیون بدوی به استناد تبصره یک از ماده صد حکم بر قلع بنای غیر مجاز ورفع مشرفیت ظرف یک ماه صادر شده است چگونه اعتراضی بنویسم که حکم قلع بنا را یه جریمه تبدیل کند

    1. سلام. با توجه به شرایط ملک و نوع تخلف و احتساب جمیع موارد مرتبط با موضوع می توان دفاعیه تنظیم نمود. ما آمادگی داریم در یک جلسه تمام موارد را بررسی و لایحه مربوطه را بنویسیم.

      1. درود ببخشید اقدام شما برای نوشتن لایحه با توجه به اینکه وکیل نیستید درست نمی باشد

        1. سلام. نوشتن لایحه دفاعیه برای کمیسیون ماده صد با لایحه ای که وکلای دادگستری برای دادگاه می نویسند تفاوت های بسیار زیادی دارد، و به هیچ عنوان اختصاص به وکلا ندارد.
          شهرداری و کمیسیون ماده صد ارگان هایی کاملا متفاوت و مجزا از دادگستری هستند

  2. با سلام و احترام
    خواهشمندم به سوال اینجانب پاسخ داده و مرا راهنمایی بفرمایید.
    یه مغازه 16 متری در بر یک بلوار ساخته ام که با تمام پس انداز و توان مالی ، یک کسب و کار کوچک برای خودم به پا کنم..کل مغازه 60 میلیون ارزش دارد.. کمیسیون ماده 100 جمعا حدود 60 میلیون جریمه معین کرده است؟؟؟؟ عملا من مانده ام و کلی بدهی و عدم توان مالی جهت پرداخت این جریمه حتی به صورت اقساط….حال خواهشمندم راهنمایی بفرمایید تکلیف من چیست و چه می توانم بکنم؟

    1. سلام و عرض ادب
      قبل از هر گونه ساخت و سازی، میزان جریمه و عوارض شهرداری را بپرسید و حساب شده اقدام کنید. وقتی در عمل انجام شده قرار گرفتید دیگر نمی شود به آسانی راه حلی پیدا کرد، مگر اینکه بالاخره عوارض شهرداری با تقسیط و به تدریج پرداخت شود.

  3. با سلام و احترام
    بنده در اوایل سال ۹۷ یک قطعه پلاک به مساحت ۳۰۵ متر را برای ساخت سوله کارگاهی اقدام کردم.که شهرداری با توجه به اینکه این پلاک از طرح کشاورزی و جهاد خارج شده بود بدونه پروانه ساخت اجازه ساخت را به اینجانب دادند و در قبال آن مبلغ ۴۵ میلیون از بنده دریافت کردند
    ( این سازه کاملا زیر نظر مهندسین ناظر ساخت و به پایان رسیده‌است و تمام نقشهای اجرایی شده و سندیت این سازه موجود میباشد)
    و حال برای دریافت پایان کار پرونده باید به کمسیون ارجاع شود
    لذا خواهشمند است با توجه به مشکلات عدیده و تولید و ناتوانی در پرداخت جریمه مساعدت لازم به عمل آورید. با کمال تشکر.

    1. سلام. بهرحال نیاز به مجوز کمیسیون ماده صد برای ملک شما وجود دارد. یک مقام و مرجعی باید بالاخره ساخت و ساز شما را تایید کند.
      اگر وجه زیربناها را داده اید که نباید از نظر ریالی نگران ارسال به ماده صد باشید. مگر اینکه زیربنایی بشتر ساخته باشید از آنچه توافق شده با شهرداری.
      بهرحال برای نوشتن لایحه ماده صد می توانیم یک جلسه خدمت شما باشیم. هزینه 500 تومان.

  4. با سلام
    بنده در طبقه 7 ساختمانی ساکن میباشم مدتی است که ساختمانی مجاور با دیوار حیاط خلوت ساختمان مسکونی ما در حال ساخت میباشد که تراکم ساختمان در حال ساخت 3طبقه میباشد و تا طبقه ششم مجوز ساخت گرفته است
    این ساختمان در حیاط خلوت ما در احداث پنجره میباشد و با ابنکه 6طبقه میابشد طبقه ششم مشرف به ما که در طبقه 7میباشیم میباشد و جلوی نور و افتاب ما را گرفته است
    به شهرداری که مراجعه کردم به ما اعلام کردند که تا طبقه 6پروانه گرفته است و برای ابطال پروانه باید به دیوان عدالت ادرای مراجعه کنید لطفا در باره نحوه شکایت در دیوان عدالت ادرای راهنمایی بفرمایید
    باتشکر

    1. سلام. اون پنجره ای که ساختمان مجاور شما می سازد احتمالا دارای ارتفاع بیش از 1.7 است و گرنه اصلا اجازه ساخت پنجره به حیاط خلوت شما را ندارد. اگر ارتفاع این پنجره کم است و مستقیما به حیاط خلوت شما دید دارد می توانید از شهرداری بخواهید رسیدگی کند.
      اما اینکه بیان شده این ساختمان جلو ورود نور و آفتاب را گرفته و در سطح اشغال مجاز ساخته باشد، خیلی دلیل محکمی به نظر نمی رسد. بهرحال ارتفاع این ساختمان مساوی ارتفاع ساختمان شماست و فکر نکنم بتوان پروانه آنرا ابطال نمود. اگر از کنار است و نسبت به شما پیشروی طولی بیشتری نموده است حداقل در شهرداری مشهد این باب است که لازم است رضایت محضری شما را بگیرد. شاید مالک اولیه ملک شما این رضایت را به وی داده است.

  5. با سلام ..
    بنده یک باب منزل 150 متری کلنگی دارم که پارسال 380 پ میلیون تومان خریدم امسال نسبت به اضافه بنا بدون پروانه اقدام نمودم (حدود 30 متر) ارزش این ملک به علت گرانی 800 میلیون تومان شده است وحالا شهرداری 80 میلیون تومان جریمه صادر کرده در حالیکه ساختمان را تخریب نکردیم به علت جابه جایی دیوارها وزدن پل تمام ساختمان را که الان زیر بنای 110 متر دارد را جزو جریمه در نطر گرفته …حالا من که کل هزینه تعمیر ساختمانم ونمای ساختمان 50 میلیون تومان نشده باید این مبلغ جریمه بدهم در حالیکه همین مبلغ را هم با کلی قرض فراهم کردم ..لطفا مراهنمایی کنید که لایحه دفاعیه برای کم کردن میزان جریمه را چطور بنویسم و امکان کم کردن میزان جریمه تا چه حد وجود دارد

    1. سلام. علت گران شدن این جریمه این که این تخلف ساختمانی جدید اتفاق افتاده است. ساخت و سازهای مازاد در سالهای اخیر بسیار گران محاسبه می شوند. زیرا رویکرد جلوگیری از ساخت غیر مجاز است. بهتر بود قبل از این کار مجوز می گرفتید. در پروانه اگر از شهرداری امتیازی بگیرید بسیار با قیمت مناسب تر برای شما تمام می شود.
      حالا تنها کاری که می شود این است که با ذکر دقیق دلایل اقدام خود و پیگیری دفاعیه، سعی در کاهش مبلغ کمیسیون ماده صد داشته باشید.
      همواره قبل از هر کاری که با شهرداری مربوط می شود پرس و جو داشته باشید از هزینه هایی که شهرداری اخذ می کند.

  6. با سلام. رای کمیسیون بدوی ماده صد برای ما اومده. سال وقوع تخلف رو 1354 در نظر گرفتن که از اون بابت مشکلی نداره. 286هزار تومن هم جریمه پیشروی مازاد از 10درصد که اونم هیچ. فقط 66 متر برای عقب نشینی از ملک تجاریمون گفتن باید قلع بنا بشه. سال 1354 عرض معبر 12 متر بوده ولی حالا شهرداری تصمیم گرفته 20 متریش کنه و برای عقب نشینی فشار میاره. و چون املاک ما زمین هاش وقفی هست شهرداری میگه هیچ حق و حقوقی به ما نمیده از بابت زمین. یک تعهد محضری هم در همین خصوص هست که گفتن باید بیاین امضا کنین وگرنه پلمپ میکنیم. زمینی که الان متری 15 میلیون تجاریش ارزش داره. ممنون میشم راهنمایی کنید.

    1. سلام. در صورتیکه دارای مالکیت عرصه (زمین) باشید قطعا شهرداری در قبال عقب نشینی به شما امتیاز ساخت می دهد. مدت خیلی زیادی است که شهرداری مشهد بابت عقب نشینی وجهی پرداخت نمی کند و به جای آن امتیاز بیشتر در ساخت و ساز می دهد.
      باز هم بهتر است با یک متخصص املاک در شهرداری مشورت کنید.

  7. با سلام. در منطقه صبا که زمینها متعلق به آستانه میباشد به تازگی یک واحد آپارتمان خریده ام . کل ملک ۹۰متر میباشد و واحدی ک اینجانب خریده ام با احتساب راه پله ۷۰متر و طبقه ۴ روی پیلوت میباشد . آیا به این واحد حکم قلع تعلق میگیرد ؟تمامی واحدها قولنامه و فاقد سند میباشند .

    1. سلام. چون قولنامه است، مالکیت شما در شهرداری به صورت رسمی پذیرفته نیست و بنابراین تفکیکی بین مالکین مختلف این ساختمان وجود ندارد. آستانه بودن یا نبودن نیز اهمیتی ندارد.
      رای قلع به هر جایی که اشاره کرده باشد، همان بخش لازم الاجراست. البته اینگونه نیست که شهرداری بلافاصله نسبت به اجرای رای اقدام کند، اما بهرحال پاسخی به این ملک داده نمی شود و اگر شهرداری بتواند جلوگیری و ممانعت ایجاد خواهد نمود.

  8. در برج 1 سال 97 اپارتمانی را در منطقه کلاهدوز مشهد پیش خرید کردم. الان که خرداد 99 است هنوز در مرحله خاک گچ است و سازنده میگه کمیسیون 100 و شهرداری خیلی اذیت کرده و تایید نکرده (پیشروی 2 متری در حیاط داشته و یک طبقه هم تراکم. ینی 5 طبقه رو پایلوت). این مراحل واقعا اینقدر طولانیه و شهرداری چرا اینقدر اذیت کرده؟ ممنون میشم توضیح اجمالی بدید

    1. قاعدتا مراحل پاسخگویی در کمیسیون ماده صد شهرداری طولانی است. این طولانی شدن هم به شهرداری ارتباط داره هم به مودی و هم به ضوابط. بهرحال مراحل کاری در شهرداری زمان بر است و تا پیگیری جدی نشه کار به راحتی جلو نمی رود. ضوابط هم پیچیده است. یک طرف قضیه هم مودی یا مالک است که ممکن است به دلایل زیر حاضر به قبول رای کمیسیون نشود و پیگیر اعتراض به رای و یا اصلاح آن باشد: 1- بسیار گران بودن مبلغ جریمه کمیسیون {پیشنهاد همیشگی ما این است که بگونه ای پیش بروید که سرنوشت شما را کمیسیون ماده صد تعیین نکند}. 2- رای قلع کمیسیون ماده صد. 3- رای به تامین پارکینگ که معمولا مالک یا نمی تواند پارکینگ را تامین کند یا اینکه باید دست به تغییرات در ملک بزند که به راحتی به این کار حاضر نمی شود.

    2. سلام بابت سقف طبقه دوم ساختمان حکم تخریب اومده باید لایحه بنویسم لطفا راهنمای کنید

  9. با سلام من در حال احداث بنا از نظر شهرداری مشکلی دارم که امیدوارم راهنمایی بفرمائید من در حال احداث بنایی در ۵ طبقه روی پیلوت در زمینی به مساحت ۲۵۰ متر با حاشیه۱۲متر و معبر ۲۰ متری هستم بنده در حین انجام عملیات ساختمانی درخواست یک طبقه مازاد را کردم که منجر به عدم خلاف شد ودر عدم خلاف بخاطر حیاط خلوت بیشتر از دوازده متر و بر ۲متر که تقریبا ۲/۸ بود به کمیسیون ارجاع شده و در همه طبقات جریمه شدم که مبلغ آن را که صد و پنجاه میلیون بود پرداخت کردم حالا دو سوال خدمت شما دارم اول باتوجه به طرح خازنی و تراکم متوسط است میتوانم در خواست یک طبقه مازاد بکنم و دوم این که با توجه به پرداخت جریمه کمیسیون آیا میتوانم به اندازه متراژ جریمه شده در حیاط خلوت بنا احداث نمایم یا نه ممنون میشم راهنمایی فرمایید

    1. سلام. اگر تا زیربنای فعلی از شهرداری گواهی مفاصا حساب بگیرید و پارکینگ برای طبقه مازاد بتوانید تامین کنید، می توانید درخواست توسعه بنا را به شهرداری بدهید. آنها بررسی کرده و موافقت یا عدم موافقت را اعلام خواهند کرد.
      بعد از پرداخت جریمه ماده صد، اگر مجدد زیربنایی اضافه کنید، مجدد بایستی پرونده به کمیسیون ماده صد ارجاع شود و ببینید که رای قلع صادر می شود یا جریمه. الان جریمه های ماده صد خیلی گران است. پیشنهاد می کنم بدون مجوز قبلی اصلا نسازید.

  10. سلام، یک واحد همکف از کل چهار واحد یک ساختمان واقع در محدوده عدل خمینی به تاریخ ساخت 1384 خریده ام که دو متر انباری در پشت بام دارد و در تصرفم هست و مدعی ندارد ولی این دو متر انباری نه در پایانکار آمده و نه در سند و ضمن انتقال سند هم جریمه یا مشکلی پیش نیامده حالا سوالم این است که در موقع فروش درآینده ممکنه مشکلی برایم پیش بیاد و کلا چکار کنم خوب است؟

    1. سلام. قاعدتا می بایست این انباری هم در سندتان و هم در پایانکار بیاید. صورت مجلس تفکیکی را ببینید و با فردی که منزل را خریده اید مشورت کنید. ممکن است انباری ها غیر مجاز ساخته شده باشند که در این صورت هر وقت گذرتان به شهرداری بیفتد پرونده تان قفل خواهد شد تا اینکه تمام مالکین وجه آنرا پرداخت کنند و سند و پایانکار جدید صادر شود.

  11. سلام من ي ملك ويلايي تقريبا ٥٠متري در مشهد خريداري كردم ك مالك قبلي آن گفتن در مراحل صدور مجوزه ك خودمم ب شهرداري مراجع كردم و مراحل اوليه ان ك فيلمبرداري و…..طي شده و تازه حكم ماده ١٠٠حكم تخريب اومده گويا ٣بار ابلاغيه اومده و مالك قبلي چيزي نگفته واقعا الان نميدونم چكار كنم راهنماييم كنيد ممنون

    1. سلام. هنگام خریداری هر ملکی حتما پایانکار شهرداری را دریافت و دقیقا با وضع موجود ساختمان تطبیق بدین و گرنه هر زمان که گذرتان به شهرداری بیفتد دچار مشکلات حادی خواهید شد.
      اینکه گفتید حکم قلع ماده صد دارد، یعنی اینکه این ملک نمی تواند از شهرداری پاسخی دریافت نماید و در نتیجه پایانکار و سند نمی تواند داشته باشد.
      حضورا به شهرداری مراجعه کنید و اطلاعات دقیق بدست آورید

  12. سلام. در ساختمان ما حیاط خلوتی داریم که فقط از دو واحد همکف قابل دسترسی و استفاده است. از پنج سال پیش سقف این حیاط خلوت را با طلق پلی کربنات پوشانده ایم. حالا یکی از واحدها برای فروش اقدام کرده که شهرداری به سقف حیاط خلوت اشکال گرفته . 1- آیا ما مشمول قانونی که زمانی برای سازه های سبک بود نمی شویم؟ 2- آیا می شود با پرداخت جریمه شهرداری را مجاب کرد؟ 3- لزوما باید به ماده صد برویم و احتمال قلع و یا جریمه چقدر است؟
    ممنون

    1. سلام. اگر اسناد واحدها صادر شده باشد و واحدها هر کدام سند جداگانه آپارتمانی داشته باشند، هیچ راهی وجود ندارد جز اینکه این سازه را باز کنید تا زمانی که کارشناس شهرداری مراجعه می کند، اعلام کند که رفع تخلف شده است. برای شهرداری سقف با پلی کربنات و یا ایرانیت با سقف بتنی فرق خاصی ندارد و تخلف است. اگر بخواهید پولش را بدهید باید با رضایت تمام صاحبان سندها در آن مجموعه آپارتمانی باشد. به ماده صد هم خواهد رفت.
      احتمال خیلی کمی وجود دارد که با تعهد رفع تخلف، شهرداری جواب دهد که نیازمند پیگیری است.

  13. با سلام و خسته نباشید خدمت شما
    تبدیل پیلوت در پیشروی طولی یعنی چیه؟

    1. سلام. تبدیل پیلوت به مسکونی به معنای تبدیل پارکینگ طبقه همکف ساختمان به فضای مسکونی است و تخلف است.
      پیشروی طولی نیز به معنای این است که از سطح اشغال مجاز زمین جلوتر آمده اید و مثلا به جای 60% زمین، 80% زمین را زیربنا برده اید.
      هر دو این تخلفات به کمیسیون ماده صد ارسال خواهد شد که یا رای قلع یا رای جریمه صادر خواهد شد.
      توضیح کامل این موارد و صفر تا صد کمیسیون ماده صد را در این ویدئوی آموزشی ببینید و بشنوید:
      https://www.etminanshahr.ir/product/km100/

  14. سلام ممنون از راهنمایی هایی که داشتین سوالی دارم برای تخلف 80 متر مجموع دو بالکن در دو طبقه و پیشروی بالکن ها در داخل حیاط همان ملک با سند تجاری و مجوز گردشگری توریستی صورت گرفته ، بر چه اساس ضریب K را بین 2 تا 4 تعیین میکنند آیا سلیقه ای هست و یا ضوابطی دارد؟ ممنون میشم پاسخ بفرمایید.

    1. سلام. وفق صراحت ماده صد قانون شهرداری ها، در ساختمان های غیر مسکونی، حداقل و حداکثر جریمه، 2 و 4 کا می باشد. اما در مسکونی ها 0.5 تا 3 کا می باشد.
      آموزش ویدئویی صفر تا صد قواعد کمیسیون ماده صد و نحوه نوشتن لایحه دفاعیه که برای اولین بار در کشور تهیه نموده ایم را از این آدرس دریافت نمایید:
      https://www.etminanshahr.ir/product/km100/

  15. درود.من یک قطعه زمین واقع در بلوار شاهنامه شاهنامه ی هفتادو شش خریداری نمودم.سپس با اطلاع از کشاورزی بودن زمین شروع به ساخت کردم .بدون پروانه ی ساخت و مجوز شهرداری.سال نود و نه یک اخطار قلع و قمع رسید که من اعتراض کردم.به تاریخ امروز دوباره نامه اومده که باید ظرف چهل و هشت ساعت به شهرداری مراجعه کنم.لازم به ذکر است زمین هزارو پانصد متره و دویست و پنجاه متر زیربنا ساختم.در حاشیه خیابان آسفالت و در مرکز روستاست.لطفا راهنمایی کنید به چه طریق میتونم این مشکل رو حل کنم.تقریبا نزدیک دو میلیارد خرج سازه و استحکامات کردم.پیشاپیش سپاسگزارم

    1. سلام. بهرحال اتفاقی است که افتاده. پرونده خود در شهرداری و در کمیسیون ماده صد را با دقت پیگیری کنید، شاید رای جریمه صادر شد. در دفاعیه بنویسید که هزینه زیادی کرده اید و عکس هم بگذارید. آموزش ویدئویی نحوه نوشتن لایحه دفاعیه ماده صد را حتما ببینید و از نکات آن در نوشتن لایحه دفاعیه استفاده کنید:
      https://www.etminanshahr.ir/product/km100/

  16. سلام وقت بخیر
    من یه ملک پدری دارم تو مهرشهر (70 متر دوطبقه با یک مغازه )که 20 سال ساخت هست و برای سند هیچ کاری انجام نشده و خونه فقط کنتور گاز و خط تلفن داره من برای گرفتن سند میخوام اقدام کنم چه مقدار هزینه خلافی و ماده صد و سند و………. میشه و پروسه زمانی اش چهقدره ؟؟ ممنون میشم سریعتر پاسخ بدید.

    1. سلام. اول با مراجعه به اداره ثبت شروع کنین. هر وقت لازم باشه خودشان از شهرداری استعلام می کنند و اون وقت پیگیری در شهرداری را آغاز کنید.

  17. سلام با توجه به طرح زیباسازی ورودی ساختمان و مشورت با مسئول شهرسازی منطقه ۹ اعلام کردند که سرطاق روباز جزو زیربنا محسوب نمی‌شود و معاف از عوارض است و لذا طرح آن به صورت سرطاق مستقل و مستقر بر دو پایه ستون که سقف نداشته و از سه طرف نیز باز میباشد اجرا گردید.
    کمیسیون ماده ۱۰۰ جهت سرطاق فوق‌الذکر به مساحت ۱۰ متر مربع(مساحت سطح اشغال سرطاق و فضای روبازِ بین سرطاق و نما) به عنوان رواق ورودی قلمداد گردیده است و مبلغ دوk و معادل ۲۶۰ میلیون تومان توسط کمیسیون ماده صد تعیین تکلیف گردیده است.سرطاق فوق، هیچگونه منافعی برای مالک نداشته و صرفا زیبایی ورودی ساختمان بوده و آیا به چنین سازه ای جریمه تعلق می گیرد؟ با احترام ، هاشمی
    در صورت نیاز عکس سازه را بفرستم.

    1. سلام. واقعا از اتفاقات عجیب و غریب در شهرداری همین است که نمایی که جنبه زیبایی برای شهر دارد و منافعی برای مالک ندارد، اینگونه مورد جریمه واقع می شود.
      پیشنهاد می کنم به دفتر آقای مهندس شیرازی مدیر کل امور شهرسازی شهرداری مشهد در ساختمان میدان شهدا مراجعه کنید و مساله را از ایشان پیگیری داشته باشید. مهندس شیرازی از مدیران بسیار کارآمد و مردمی و باسواد شهرداری مشهد است.

  18. با سلام و احترام در همسایگی ما عبادی 64 جنب مطب ملکی در حال ساخت است که مجوز دوطبقه را دارد ولی به تازگی طبقه سوم را زده و میخواهد برای طبقات چهارم و پنجم هم بدون مجوز شهرداری بسازد . با توجه به اینکه مشکلاتی را برای ما دارد و جلوی نور را میگیرد و پنجره ها روبروی داخل حیاط و منزل ما هست . لطفا جهت جلوگیری ادامه ساخت را راهنمایی کنید تا قبل از اینکه دوطبقه یا سه طبقه خلاف دیگه را نساختند . ممنونم

  19. باسلام
    قبل از اجرای طرح تفصیلی پروانه یک ملک واقع در خیابان امام رضا را گرفتم 4طبقه روی پیلوت با 60درصد زیربنا با توجه به اینکه ملک مجاور بنده 6طبقه روی پیلوت هست باطول بنای ساخته شده 17متر هست در صورتی که طول بنای ملک من 8.70متر آیا بنده میتوانم حداقل تا 80درصد پیشروی کنم و اینکه ملک من داخل کوچه1/8هست میتوانم پیلوت را به مسکونی تبدیل کنم در مورد پیشروی و تبدیل پیلوت در صورت ارسال به کمیسیون ماده 100 رای قلع صادر میشود یا جریمه چون طرح تفصیلی جدید در حال اجرا هست.
    با تشکر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سلام شهروند عزیز

1- هر سازنده بنایی بالاخره گذرش به کمیسیون ماده صد خواهد افتاد. آموزش ویدئویی قواعد کمیسیون ماده صد و نحوه نگارش لایحه دفاعیه آن را از منو بسته آموزشی خریداری نمایید تا این کمیسیون را بشناسید و خود بتوانید نسبت به نگارش لایحه دفاعیه اقدام نمایید.

2- در این سایت می توانید شهردار مشهد را نقد کنید. در صفحه مربوط نسبت به درج دیدگاه در خصوص نقاط قوت و ضعف اقدام نمایید.

3- لطفا برای ارتباط با ما قبل از تماس تلفنی، از پیام رسان ها با جستجوی نام کاربری farshchi7 استفاده نموده و مستندات و تصاویر را ارسال نمایید.

مشاوران شهرداری اطمینان شرق

0
    0
    سبد خرید شما
    سبد خرید شما خالی استرفتن به فروشگاه