محاسبه عوارض پروانه مسکونی و طبقه اضافه، مشهد – سال 1401

توجه توجه: برای سال 1402 متاسفانه امکان فعالسازی محاسبه آنلاین در سایت مقدور نگردید، علت آن نیز از یک طرف هزینه بسیار بالای کد نویسی و درج فرموها و ارزش معاملاتی ها بود و از طرف دیگر عدم استقبال کافی در خریداری این خدمت بوده است. ما تلاش کردیم حداکثر شفاف سازی و سهولت را برای محاسبات درآمدی شهرداری مشهد رقم بزنیم، اما این کار فاقد توجیه اقتصادی بود. بنابراین برای محاسبه عوارض شهرداری در سال 1402 به صورت موردی در خدمت شما عزیزان هستیم. کافیست در پیام رسان های ایرانی با ما ارتباط بگیرید و درخواست محاسبه را مطرح نمایید تا قیمت و زمان انجام محاسبات اعلام گردد. با احترام: فرشچی – تیر ماه 1402

افتخار داریم که خدمتی ویژه و بسیار خاص را به مردم عزیز مشهد، و یا افرادی که در مشهد املاکی دارند، ارائه کنیم. در این صفحه شما می توانید خودتان به آسانی و بسیار ارزان و طی چند دقیقه کوتاه، عوارض پروانه ساختمانی که قصد گرفتن آن از شهرداری مشهد را دارید، با دقت بسیار خوب، برآورد کنید.

درصورت تمایل جهت دریافت کلیه اطلاعات شهرسازی و درآمدی ملک ،صرفا براساس کدنوسازی، بر روی لینک زیر کلیک نمایید
کدنوسازی مشهد

ابتدا با فرض زمین 70 متری و دسترسی محدود، نحوه کارکرد و اطلاعات دریافتی در این صفحه را بررسی نمایید. سپس کافی است کلید (رمز) دسترسی کامل به محاسبات را با قیمتی بسیار ارزان، از منو محصولات، خریداری و با ثبت عدد رمز در سلول مربوطه، با دقتی بالا، عوارض پروانه ساختمانی ملک مد نظر را برآورد کنید. در طی یک ماه اعتبار این عدد رمز، در تعداد محاسبه هیچ محدودیتی نخواهید داشت (می توانید در حالتهای مختلف عوارض را برآورد نمایید).

اینکه چند طبقه اضافه از شهرداری بگیرید، بستگی به تلاش شما و ضوابط شناور و دائما در حال تغییر شهرداری مشهد دارد، اما کاری که ما برای شما انجام داده ایم، این است که برای هر سناریویی، عوارض پروانه را می توانید همین جا محاسبه و تجزیه و تحلیل نمایید.

دریافت آمار پروانه و پایانکار شهر مشهد به تفکیک مناطق شهری و به ماخذ سال 1399

0- ویدئو آموزشی برآورد عوارض پروانه : همین الان خودتان محاسبه کنید

دیگر برای اطلاع از میزان عوارض شهرداری لازم نیست به شهرداری مراجعه و با پاسخ منفی و نا امید کننده پرسنل شهرداری روبرو شوید. امروزه ضوابط شهرداری پیچیده تر از آن است که پرسنل شهرداری بتوانند بدون ساعت ها وقت گذاشتن، برآورد عوارض را به شما اعلام کنند و هیچ دو ملکی شبیه هم محاسبه نمی شوند.

اکیدا توصیه می شود این ویدئو را دانلود نموده و مشاهده کنید، آنگاه براحتی و به ارزانی و طی چند دقیقه دیگر، از مبلغ عوارض مجوز ساخت شهرداری مشهد اطلاع خواهید داشت. همزمان با اسکرول صفحه به پایین ویدئو نیز جابجا خواهد شد تا همزمان بتوانید شیوه کار را ببینید و اقدامات لازم را انجام دهید:

دانلود فیلم – مدت زمان 38 دقیقه

1- نکات مهم قبل از برآورد هزینه پروانه ساختمانی

هنگام محاسبه آنلاین عوارض پروانه ساختمانی، نکات مهم زیر را در نظر داشته باشید. این نکات در ویدئوی فوق نیز تشریح شده است، توصیه می شود آنرا ببینید:

  • این محاسبه مخصوص سال 1401 می باشد. یعنی افرادی که در سال 1401 قصد دارند مجوز ساخت از شهرداری مشهد بگیرند.
  • خطایی در حدود 15 درصد را هنگام برآورد عوارض پروانه خود مد نظر بگیرید. بهرحال ضوابط شهرداری خیلی پیچیده است و در سیستم یکپارچه شهرسازی شهرداری مشهد برای محاسبه پروانه ساختمانی اطلاعات خیلی زیادی از ملک در محاسبات دخیل است که در اینجا عملا غیر ممکن است همه آنها را لحاظ کنیم. با همین ضریب اطمینان هم براحتی می توانید برای برنامه ریزی ها از این محاسبات بهره ببرید.
  • توجه داشته باشید که این برآورد قیمت ها، مربوط به زمانی است که شما از شهرداری پروانه (مجوز) ساخت بگیرید. اگر بدون مجوز و پروانه بسازید، دیگر این قیمت ها معتبر نخواهد بود و پرونده شما به کمیسیون ماده صد ارسال خواهد شد. آنگاه مبلغ جریمه تخلفات شما را کمیسیون ماده صد تعیین خواهد نمود. توصیه اکید ما این است که حتی الامکان در دام کمیسیون ماده صد نیفتید که جریمه های آن بسیار سنگین است. هر چه می خواهید بسازید را ابتدا مجوز بگیرید. اگر می خواهید همه چیز را در خصوص ماده صد بدانید و لایحه دفاعیه آنرا خود بنویسید، این بسته آموزش ویدئویی را خریداری نمایید: آموزش قواعد ماده صد و نحوه نگارش لایحه دفاعیه
  • برای امکان نمایش این محاسبه گر، لازم است از آخرین نسخه مرورگرهای کروم یا فایرفاکس استفاده نمایید. مرورگر اینترنت اکسپلولر ممکن است عمل نکند.
  • این محاسبه فقط مختص املاک مسکونی شهر مشهد می باشد. توجه داشته باشید که شهرداری هر شهری ضوابط درآمدی متفاوت داشته و با فرمول های خاص خود عوارض پروانه را محاسبه می کند. بنابراین قابل تعمیم به سایر شهرها حتی شهرهایی مثل شاندیز و طرقبه، که چسبیده به مشهد هستند، نیست.
  • برای دسترسی به عوارض یک ملک لازم است این موارد را بدانید: مساحت زمین، میزان تراکم ملک و عرض معبر آن. چنانچه در خصوص هر کدام از این موارد سوالی دارید به ما ایتا بزنید (09155136129) تا از طریق آن یا از طریق بسته مشاوره تلفنی توضیحات لازم خدمت شما ارائه شود. لطفا به هیچ عنوان در ابتدای کار تماس تلفنی برقرار ننمایید.
  • چنانچه مایل باشید، به جهت اطمینان صد درصدی یا دریافت ریز جزئیات محاسبات انجام شده، می توانیم با دریافت هزینه، نسبت به برآورد عوارض پروانه ساختمانی مد نظر شما اقدام نماییم.
  • چنانچه ارتفاع سقف ها مازاد بر ارتفاع مجاز می باشد، لازم است محاسبات در ضریب افزایشی عوارض ارتفاع نیز ضرب گردند. برای محاسبه این ضریب به این صفحه مراجعه نمایید: محاسبه آنلاین عوارض افزایش ارتفاع
  • توجه داشته باشید که قیمت منطقه ای دارایی که در اینجا آمده است، ارزش معاملاتی املاک است که توسط سازمان امور مالیاتی تهیه می شود و مبنای محاسبات شهرداری است. و این قیمت منطقه ای با قیمت خرید و فروش روز ملک تفاوت زیادی دارد.
  • اگر ملک شما در حریم شهر واقع است و داخل بلوک های نقشه ارائه شده نیست، یا اینکه کاربری ملک “مسکونی” نیست، این محاسبات مناسب شما نیست، لذا در این صورت کلید (رمز) را خریداری ننمایید.
  • هر گونه نظر، پیشنهاد، انتقاد، احساس و یا صحبتی دارید را در بخش “ارسال دیدگاه” در پایین همین صفحه سایت مطرح تا به آن پاسخ دهیم.

2- محاسبه آنلاین هزینه پروانه ساختمانی سال 1401 در مشهد

خودتان محاسبه کنید: ارزش معاملاتی، عوارض پروانه پایه (قانونی)، عوارض پروانه وفق تراکم درخواستی (با احتساب طبقه مازاد و پیشروی طولی)، عوارض هر متر مربع پیشروی طولی، عوارض هر متر مربع بالکن (کنسول). چنانچه هر ابهامی دارید، ویدئوی آموزشی ابتدای صفحه را ببینید تا عملا کار با این سامانه با بیاموزید.

1-2- راهنمای گام به گام

گام 1– با توجه به محل قرارگیری ملک مد نظر بر روی نقشه، شماره بلوک درآمدی را در سلول مربوطه درج نمایید. البته توجه شود که این نقشه فعلا محدوده اطراف حرم مطهر را نشان می دهد و بعد از خریداری کلمه عبور از منو محصولات و بسته ها، لینک مشاهده نقشه کامل شهر در اختیار شما قرار می گیرد:

نقشه تعیین بلوک های درآمدی ( نقشه کامل بعد از خریداری کلمه عبور در اختیار شما قرار می گیرد)

گام 2– مساحت زمین را در سلول ذکر شده وارد کنید. مساحت بر اساس سند باشد. اگر ملک عقب نشینی دارد، مساحت قبل از عقب نشینی و آنچه در سند است درج شود. توجه کنید که چنانچه کلید (رمز) دسترسی به محاسبات کامل را خریداری ننموده اید، به صورت غیر قابل تغییر مساحت 70 متر ملاک عمل در محاسبات است. بنابراین بعد از تست محاسبات، نسبت به خریداری کلمه عبور و ثبت مساحت دقیق عرصه اقدام نمایید، از این لینک: خرید کلید (رمز دسترسی کامل به محاسبات)

گام 3– عرض معبر یا خیابانی که ملک به آن دسترسی دارد را وارد کنید. اگر ملک چند بر است، عریض ترین عرض معبر را درج کنید. برای تعیین عرض معبر به سند یا پایانکار قدیمی شهرداری مراجعه کنید. اگر معبر عقب نشینی دارد، عرض بعد از عقب نشینی را وارد کنید. توجه داشته باشید که عرض معبر، فاصله دیوار تا دیوار در دو سوی خیابان است و پیاده رو را نیز در بر می گیرد.

گام 4– تراکم ملک مد نظر را انتخاب کنید. حتما می دانید که تراکم ملک تان کم، متوسط یا زیاد است. اگر نمی دانید یا تردید دارید، به پایانکار قدیمی خود مراجعه و نگاه کنید. یا از همسایه دیوار به دیوار بپرسید. برای اطلاع بیشتر در خصوص تراکم و نحوه محاسبه آن، اینجا را کلیک کنید.

گام 5– اگر سطح اطلاعات فنی نسبتا بالایی دارید، می توانید اطلاعات تکمیلی را نیز ثبت کنید تا اطلاعات بیشتری نیز بدست آورید. یعنی تراکم پایه و قانونی ملک را بر حسب درصد و همچنین تراکم نهایی که قصد دارید در زمان پروانه از شهرداری بگیرید (با تقسیم کل زیر بنا بدون در نظر گرفتن پارکینگ تقسیم بر مساحت زمین ضربدر صد)، محاسبه و در محل تعیین شده وارد نمایید.

اگر این بخش را تکمیل نیز نکنید، بهرحال به هدف اصلی خود که برآورد مبلغ عوارض پروانه است، رسیده اید. البته محاسبه هر متر عوارض طبقه مازاد یا پیشروی طولی را نخواهید داشت.

گام 6– پس از ورود اطلاعات، به ترتیب خروجی ها را مطالعه کنید و در نهایت نیز خلاصه را بخوانید. در بخش خلاصه کنترل کنید که اطلاعات اولیه را به درستی وارد کرده اید و سپس از آن بخش صفحه عکس بگیرید و روی سیستم خود ذخیره کنید. مراقب باشید که هر روز ممکن است ضوابط درآمدی شهرداری تغییر کند بنابراین انتظار نداشته باشید که بدون پرداخت فیش شهرداری، مبلغ عوارض شهرداری ثابت بماند.

گام 7 هنگام محاسبه هر زمان که عددی از اطلاعات ورودی را تغییر دهید، بلادرنگ، نتایج محاسبه بروز رسانی می شود و زدن اینتر یا هیچ کلیدی برای انجام محاسبه نیاز نیست.

گام 8– این پیغام ها به علت فعال نبودن کلید (رمز) است و بعد از ثبت آن در محل تعیین شده، برطرف خواهند شد:

  • این مقدار به دلیل نداشتن کلید غیر فعال است
  • مساحت زمین وارد نشده است

هر گونه اشکال در محاسبه را فقط در ایتا ارسال نمایید (به شماره 09155136129). حالا نسبت به ورود اطلاعات اقدام کنید:

2-2- محاسبه آنلاین عوارض زیربنای مشمول تراکم

محاسبات آنلاین به قرار زیر است:

شهروند گرامی دقت داشته باشید که برآورد اعلام شده فوق مربوط به وقتی است که شما از شهرداری مجوز می گیرید و بعد اقدام به ساخت و ساز می کنید. اگر به هر دلیلی شهرداری با تراکم درخواستی شما موافقت نکند و بدون مجوز بسازید، مبالغ فوق دیگر معتبر نیست، بلکه مبلغ جریمه در کمیسیون ماده صد تعیین می گردد که ضمن غیر قابل برآورد بودن، بسیار گران تر از مبالغ فوق می باشد.

3-2- واژه “تراکم” به چه معناست و چطور باید محاسبه کنیم؟ {محاسبه آنلاین}

تراکم پایه و قانونی همان تراکمی است که در پایانکار قدیمی شما درج شده و در طرح تفصیلی برای ملک شما در نظر گرفته شده است. این تراکم که به نوعی حق مسلم شما برای ساخت و ساز است، عوارض پروانه ارزان تری نسبت به تراکم مازاد بر آن دارد. مثلا ملکی که تراکم آن متوسط (سه طبقه روی پیلوت) است، عوارض پروانه آن 50 میلیون تومان می شود، اما یک طبقه اضافه به تنهایی ممکن است 80 میلیون هزینه داشته باشد.

تراکم درخواستی نیز، همان درصدی از زمین است که قصد دارید در نهایت بسازید. ممکن است شهرداری با تراکم درخواستی شما موافقت نکند و یا با بخشی از آن موافقت کند. مثلا شما ممکن است بخواهید سه طبقه مازاد بر تراکم پایه خود بسازید، اما شهرداری فقط با یک طبقه اضافه موافقت کند. یا اینکه با پیشروی طولی در هنگام پروانه موافقت داشته باشد یا خیر. بهرحال آنچه اینجا به شما ارائه شده است، اطلاع از هزینه و مبلغ پولی است که باید به حساب شهرداری واریز کنید. اما برای گرفتن تراکم مد نظر خود از شهرداری تلاش ویژه ای لازم است.

برای محاسبه تراکم درخواستی، کل زیر بنایی که قصد دارید بسازید (بدون در نظر گرفتن مساحت پارکینگ یا پیلوت) را بر مساحت زمین تقسیم نموده وحاصل را در صد ضرب کنید. محاسبات انلاین تراکم از روی زیربنای درخواستی به قرار زیر است:

برای اطلاعات بیشتری در زمینه تراکم این صفحه را بخوانید: تراکم چیست و چطور محاسبه کنیم؟

4-2- مشاهده مصوبه پروانه (عوارض زیربنای مشمول تراکم ساختمانی) ملاک عمل در سال 1401

این مصوبه بعد از خریداری کلمه عبور از آدرس زیر، همزمان با فعال شدن محاسبات عوارض زیربنا، در انتهای محاسبات (بخش خروجی 5)، قابل مشاهده خواهد بود:

خریداری کلید (کلمه عبور) برای محاسبات آنلاین عوارض زیربنا

البته توجه کنید که در قالب مصوبات دیگری از شورای اسلامی شهر مشهد، ضریب های افزایشی عوارض برای سالهای بعد از تصویب مصوبه (یعنی سال 98) تعیین شده است.

5-2- آیا هزینه طبقه اضافه و بالکن (پیش آمدگی در معبر) نیز در محاسبات آنلاین این صفحه محاسبه و اعلام می شود؟

بله.

عوارض هر متر مربع خلاف ضابطه (تراکم مازاد بر تراکم پایه و قانونی ملک) که تحت عناوینی مثل طبقه اضافه، پیشروی طولی، عدم رعایت عقب نشینی جانبی، و امثال آن مطرح می شود، در محاسبه آنلاین فوق به متقاضیان محترم ارائه می گردد (تا حد دو طبقه مازاد).

علاوه بر عوارض هر متر تراکم مازاد، این امکان برای شما وجود دارد که دقیقا تراکم نهایی که قصد دارید از شهرداری بگیرید را درج نمایید و برآورد هزینه آنرا دریافت نمایید.

ضمنا عوارض هر متر مربع بالکن (کنسول) نیز محاسبه شده است.

نکته بسیار مهم: مجدد تاکید می گردد که این برآورد قیمت ها، مربوط به زمانی است که شما از شهرداری پروانه (مجوز) ساخت بگیرید. اگر بدون مجوز و پروانه بسازید، دیگر این قیمت ها معتبر نخواهد بود و پرونده شما به کمیسیون ماده صد ارسال خواهد شد. آنگاه مبلغ جریمه تخلفات شما را کمیسیون ماده صد تعیین خواهد نمود. توصیه اکید ما این است که حتی الامکان در دام کمیسیون ماده صد نیفتید که جریمه های آن بسیار سنگین است. هر چه می خواهید بسازید را ابتدا مجوز بگیرید.

6-2- مبلغ مازادی که مشمول املاک قولنامه ای یا اسناد 147 می شود (سرانه خدمات)

در خصوص املاک قولنامه ای، نکته ای که وجود دارد این است که در برخی مناطق، شهرداری این املاک را به رسمیت نمی شناسد و پروانه ساختمانی صادر نمی کند. اما در برخی مناطق پاسخگویی هایی محدود صورت می گیرد و به نوعی مجوز ساخت صادر می شود. اما نکته مهمی که مایلیم بیان شود، عوارضی است که هنگام صدور مجوز، علاوه بر عوارض پروانه ساختمانی از این املاک اخذ می شود.

به طور کلی، املاک قولنامه ای، یا املاکی که دارای اسناد 147 یا 148 هستند، یا هر ملکی که برای اولین بار و بدون سابقه قبلی برای ساخت و ساز به شهرداری مراجعه می کند، شهرداری علاوه بر عوارض پروانه (که رقم آن نسبت به سایر نقاط شهر، پایین تر است)، عوارضی تحت عنوان “سرانه معابر، تاسیسات، تجهیزات و خدمات عمومی” (بر اساس ماده 101 قانون شهرداری ها) اخذ می کند. این سرانه خدماتی، به صورت درصدی از زمین یا معادل ارزش آن، محاسبه می شود که حداقل 10 درصد و حداکثر 43.75 درصد از زمین را در بر می گیرد. بعضا برای محاسبه این عوارض، تعیین قیمت هر متر مربع از زمین به کارشناسان خبره دادگستری سپرده می شود.

بنابراین اگر ملک شما برای اولین بار گذرش به شهرداری می افتد و سابقه پروانه یا پایانکار قبلی نداشته است، عوارض پروانه ساختمان، بخشی از کل وجهی است که لازم است به شهرداری بپردازید. لذا این نکته را در نظر داشته باشید.

7-2- اگر در زمینی نتوان پارکینگ را تامین نمود، چاره چیست؟

ممکن است زمینی داشته باشید که به دلایلی مثل عرض کم معبر، شکل خاص زمین، قرار گرفتن در حاشیه بزرگراه (و نداشتن رود سرویس)، وجود مانعی طبیعی مثل وجود درخت و امثال آن، نتوانید هنگام اخذ پروانه ساخت پارکینگ را تامین نمایید، در این موارد، شهرداری هزینه کسری پارکینگ را با تخفیف قابل توجهی، همزمان با محاسبه عوارض پروانه، اخذ می کند. بنابراین اگر زمین شما چنین شرایطی داشته باشد، این آیتم نیز به عوارض معمول پروانه ساختمانی اضافه می گردد.

توجه کنید که اگر مانعی در احداث و تامین پارکینگ نباشد و در پروانه شما نیز زیر بنای پارکینگ قید گردد، چنین آیتم هزینه ای نخواهید داشت و اگر در آینده پارکینگ را نسازید و تبدیل به مسکونی نموده یا مغازه بسازید، قادر به گرفتن پایانکار نخواهید بود و در کمیسیون ماده صد شهرداری ها با رای قلع مواجه خواهید شد. زیرا دیگر نداشتن پارکینگ مستقل به ازای هر واحد مسکونی، گناهی نابخشودنی شده است!

برای اطلاعات بیشتر: آموزش قواعد کمیسیون ماده صد قانون شهرداری ها و نحوه نوشتن لایحه دفاعیه را مطالعه نمایید.

3- سایر هزینه هایی که باید هنگام دریافت پروانه ساخت بپردازیم، چیست؟

شهروند گرامی دقت داشته باشید که برآورد اعلام شده عوارض پروانه در بالای این نوشته، مربوط به حقوق و عوارض شهرداری مشهد است و سایر وجوه همانند بیمه تامین اجتماعی، آموزش و پرورش و آتش نشانی و مهندسین ناظر و قطار شهری، مبالغی هستند که جداگانه بایستی به سایر ارگان ها پرداخت گردد. این ارقام نیز کاملا قابل توجه هستند و حتما در محاسبات خود برای آن برنامه ریزی نمایید.

احتمالا می دانید که برای گرفتن مجوز ساخت، تنها شهرداری نیست که باید به آن پول بدهید. بلکه علاوه بر عوارض شهرداری، که قسمت مهمی از هزینه مجوز ساخت است، به حساب: سازمان تامین اجتماعی، سازمان آتش نشانی و سازمان آموزش و پرورش نیز می بایست مبالغی را پرداخت نمایید. همچنین لازم است 3 درصد از کل عوارضی که به شهرداری می دهید را بابت قطار شهری واریز نمایید.

از میان هزینه هایی که قبل از صدرو پروانه مرحله اول بایست پرداخت شود، رقم مربوط به سازمان تامین اجتماعی بعد از عوارض ساختمانی شهرداری، بیشتر و قابل توجه است.

سازمان تامین اجتماعی طبق نامه ای که شهرداری برای آن ارسال می کند و شما موظف هستید پاسخ آنرا برای شهرداری ببرید، معادل 15 درصد وجهی که به هنگام اخذ پروانه یا اصلاح پروانه به شهرداری پرداخت نموده اید را از شما مطالبه خواهد نمود. البته دقت نمایید که فقط برخی از عوارض مشمول محاسبه این 15 درصد می گردد و برای برخی همانند عوارض تغییر کاربری نبایستی وجهی به تامین اجتماعی پرداخت گردد.

سازمان تامین اجتماعی این وجه را به موجب قانون حق بیمه اجباری کارکنان ساختمانی اخذ می کند و در اصل قضیه به این صورت است که شما به عنوان سازنده بنا و کارفرما، حق بیمه کارگران ساختمانی را که برای شما کار می کنند بدین ترتیب می دهید و سازمان تامین اجتماعی موظف است برای کارگران ساختمانی دفترچه بیمه صادر نماید. برای دانلود قانون مذکور قانون بيمه‌هاي اجتماعي كارگران ساختماني را کلیک نمایید. 

ارقام پرداختی بابت سازمان آتش نشانی و سازمان آموزش و پرورش نسبتا ناچیز است. و رقم 3% قطار شهری بالا نیست (البته نسبت به عوارض ساختمانی شهرداری و وجه تامین اجتماعی).

برای برآورد هزینه مهندسین ناظر و طراح، و محاسبه آنلاین آن به لینک زیر مراجعه نمایید:

4.8/5 - (48 امتیاز)
با استفاده از بخش نظرات در انتهای صفحات سایت، می توانید سوالات و نظرات خود را پیرامون آن مطلب درج نمایید یا اینکه نظرات سایر افراد را بخوانید. برای جستجو میان کامنتها از Ctrl + f استفاده نمایید. ضمنا از طریق ایمیل از پاسخ ما به سوال خود مطلع خواهید شد. دوستانی که اطلاعات فنی دارند، لطفا به سوالات پاسخ دیگران دهند (لینک درج نشود).

سید مجتبی فرشچی

طی سالهای 85 لغایت 94، یعنی 9 سال در بخشهای شهرسازی و درآمد شهرداری مشهد مشغول به کار بوده ام (با عنوان رئیس اداره درآمد). اکنون مایلم با هدف شفافیت هر چه بیشتر امور شهرداری، تجربیات گرانقدر و اطلاعات خود را در اختیار مردم عزیز و سرمایه گذاران محترم ساختمان قرار دهم، در قالب: 1- خدمات مرتبط با شهرداری، 2-ویدئوها و متون آموزشی. --------> بدون وجود یک رسانه قوی، منسجم و تخصصی که عملکرد شهرداری و شورای شهر را نقد کند، راه به جایی نمی بریم. مردم باید دقیقا بدانند در شهرداری مشهد چه می گذرد . . . نظارت گسترده مردمی نیاز است با ابزار فناوری اطلاعات که متاسفانه فعلا نداریم . . .

نوشته های مشابه

‫63 دیدگاه ها

  1. خدا خيرتان بد . اينطور ي مجبور نيستيم براي دا نستن مبلغ پروا نه برويم شهرداري و جواب سر بالا بشنويم . تو شهرداری اصلا وقتش را هم ندارن که جوا ب این سو ال ها را بدن

  2. سلام. ببخشین برای جواز ساخت تجاری که درمحله واقع هست با زیربنای 75متر و قیمت ساخت منطقه 150هزارتومان، درهمکف چقد میشه؟

    1. سلام
      محاسبه هزینه پروانه یا جواز ساخت تجارتی در شهرداری مشهد ارتباطی با هزینه ساخت ندارد و بر اساس ارزش معاملاتی و ضرائب تعیین شده توسط شهرداری می باشد.
      چنانچه در کاربری تجارتی واقع شده باشید، مبلغ جواز ساخت کمتر از حالتی خواهد بود که کاربری اصلی و قانونی زمین تجارتی نباشد. ضریب طبقات نیز عاملی است که در محاسبه عوارض هر طبقه تاثیر دارد و از قدیم تا کنون در شهرداری رایج است. مثلا طبقه اول تجاری، عوارضی معادل نصف طبقه همکف دارد.

        1. سلام؛ لطفا از واتساپ به 09155136129 استفاده نمایید. پس از هماهنگی و در صورت لزوم تلفنی خدمت شما هستم

  3. سلام خواستم روش محاسبه هزینه صفر تا صد صدور پروانه ساختمان رو متوجه و یاد بگیریم اگه مرحمت بفرمایید توضیح بفرمایید ممنون میشم شماره تماسم 093629196.. میباشد یاعلی

    1. با سلام. شاید هماهنگی نشستی حضوری کاری سخت باشد و هزینه بر. اما با دانلود مصوبه عوارض پروانه از همین صفحه سایت، مطالعه آن و سپس خریداری کلید (رمز) محاسبات فوق و کنترل محاسبات دستی خود با محاسبات آنلاین ما، ممکن است بتوانید آشنایی نسبی با نحوه عوارض شهرداری بدست آورید.
      البته حقیقتا عرض کنم که اگر زمینه آشنایی عمیق قبلی با شهرداری نداشته باشید، به دلیل پیچیدگی بسیار زیاد ضوابط شهرداری، یادگیری کامل، برایتان بسیار دشوار خواهد بود.

  4. سلام. بسیار بسیار از اطلاع رسانی شما سپاسگزاری می کنم. من کارمند شهرداری هستم. مطالب شما بسیار مفید است . الحق مجاورت با امام رضا در خدمت رسانی به مردم برکات بی شماری دارد.علی اکبر

  5. سلام میخوام یه زمین در رسالت بخرم شرایط گرفتن پروانه ساخت وهمه چیز چقدر هزینه میبره
    ۱۰۰متر
    قیمت به متراژمتری ۲۰۰هزارتومان

    1. سلام. هزینه ای که شهرداری بابت پروانه می گیرد را از طریق محاسبه آنلاین در این صفحه بدست آورید. مساحت را 100 وارد کنید. تراکم ملک تان را نیز باید وارد کنید. با توجه به اینکه مساحت زمین بیش از 70 متر است نیاز است کلید (رمز) برای فعال شدن تمام امکانات محاسباتی فوق خریداری نمایید.

  6. سلام خدمت شما 140 متر زمین اوایل لادن با تراکم 135 درصد هزینه کاملی که باید به شهرداری بپردازیم چه مقدار است؟
    از طریق محاسبه آنلاین نه حوزه درآمدی نه قیمت دارایی را اطلاع ندارم ممنون میشم دقیق پاسخ دهید

    1. سلام
      با توجه به ساختار جدید محاسبات آنلاین ما، همین که ملک خویش را بر روی نقشه ای که در اختیارتان قرار دادیم تعیین کنید، به راحتی می توانید با درج شماره بلوک مربوطه در نقشه در بخش محاسبات و وارد کردن عرض معبر و مساحت و تراکم ملک، برآورد هزینه عوارض پروانه خویش را بدست آورید. البته کلید (رمز) را نیز خریداری نمایید از منو محصولات.

    1. سلام؛ بزرگوارید
      بهترین راه ارتباط با ما پیام رسان واتساپ یا سروش است: 09155136129
      متاسفانه به تماس های تلفنی نمی رسم جواب دهم، اما پیام رسان را هر وقت متصل بشم جواب خواهم داد.

    2. سلام یک سوال داشتم خدمتون
      خانه بدون مجوز شروع کردم وشهرداری پلپ کرده خونه رو درمنطقه شش مشهد
      شهرک باهنر .میخوام بدونم هزینه جریمه هرمتر مربع در این منطقه چقدر است ممنون میشم

      1. سلام. چون شما عملا ساخته اید و قبلش از شهرداری مجوز نگرفته اید، پرونده شما به کمیسیون ماده صد ارجاع می شود و در کمیسیون هم پیش بینی جریمه ممکن نیست. زیرا حداقل و حداکثر جریمه (اگر رای قلع صادر نشود) شش برابر با هم تفاوت دارند.
        به واحد درآمد شهرداری منطقه 6 مراجعه و برآورد قیمت بگیرید.

  7. با سلام
    بسیار سایت خوبی دارید خدا قوت بهتون می گم . ای کاش زودتر با شما آشنا می شدم.
    به خاطر چند اصطلاح به خوبی متوجه محاسبات فوق نشدم. کاش یک راهنما هم بابت محاسبات فوق بگذارید به زبان ساده

    1. سلام. لطف دارید.
      کلا سعی کردیم تا حد امکان با زبان ساده صحبت کنیم در این سایت. یادمه روزهای اول که خودم هم در شهرداری استخدام شدم بسیاری از اصطلاحات را نمی فهمیدم و تقریبا دو سال طول کشید تا فهمیدم تازه کجا هستم! اونوقت با خودم گفتم که یادگیری ضوابط شهرداری و درک کامل آنها، مثل یک لیسانس ارزش داره: لیسانس آشنایی با شهرداری!
      در تکمیل مطالب در این صفحه یا صفحات دیگر سعی خواهیم کرد مفاهیم را هر چه بیشتر بیان کنیم. پیشنهاد می کنم اگر اصطلاحی را نمی دانید، در جستجوی سایت صفحات مرتبط با آن را مطالعه نمایید.

  8. با عرض سلام و ادب
    برای زمینی با مساحت تقریبا 44 متر در سیدی اقدام به گرفتن سند کردم. بعد از طی تمامی مراحل( نقشه برداری؛ بازرسی و …) در حکم نهایی به من اعلام شد که به زمین های زیر 50 متر سند تعلق نمیگره. آیا راهی برای اخذ سند وجود داره؟اگه راهی وجود نداره چرا در ابتدای امر جلوی ادامه مراحل را نگرفتن تا وقت و هزینه اضافی متحمل نشویم؟ با تشکر از شما

  9. سلام من یک زمین 410 متری در بخش الهیه مشهد دارم واقع در امیریه 15
    زمین جنوبی است وتراکم متوسط دارد

    میخواستم بدونم حدودا چند طبقه میتونم با خرید خلافی بگیرم وهزینه گرفتن پروانه ساخت
    وهزینه ساخت ساختمان الان با قیمتهای کنونی حدودا متری چند در میاد
    با تشکر از شما

    1. سلام. اینکه شهرداری چند طبقه مازاد می دهد را نمی دانیم و اصولا این گونه اخبار از تراکم فروشی شهرداری فصلی و دائما در حال تغییر است. با توجه به وضعیت مالی شهرداری تصمیم گیری می شود برای فروش تراکم. این موارد را از منطقه بپرسید.
      اما محاسبات آنلاین فوق به شما کمک می کند که هزینه های شهرداری را حساب کنیدو با برنامه ریزی دقیق بروید جلو.

  10. سلام در عوارض من حدود 100 میلیون عوارض فروش تجاری هست ، قاعدتا ساخت تجاری و مسکونی نباید حق بیمه متفاوت باشد ولی نمی توانم تامین اجتماعی را قانع کنم و 15% می خواهد ، راهی وجود دارد؟

    1. سلام. حق بیمه کارگران ساختمانی بر اساس کاربری نیست و بر اساس مبلغ فاکتور عوارض شهرداری است. شما در پروانه بیش از تراکم مجاز زیربناو کاربری دریافت می کنید به همین دلیل فاکتورتان و به تبع آن حق بیمه سنگین تر است. مکاتبات و توضیحات این صفحه سایت مربوط به یکسال قبل است و به عنوان تاریخچه قرار داده شده است. آخرین وضعیت پرداخت بیمه را از رئیس درآمد منطقه خود بپرسید.
      اگر راهی نداشت در پرداخت آن تعلل نکنید که با اوضاع مالی نامساعد سازمان تامین اجتماعی فکر نکنم گذشت زمان یا تعویق پرداخت به نفع شما باشد.

  11. سلام
    آقاي مهندس
    پروانه ساخت از شهرداري براي عرصه ٤٤٦ متر به ميزان ١٣٥٥ متر اخذ كرده ام ميخواستم بدونم هزينه اي كه بايد جهت تكميل به نظام مهندسي پرداخت كنم چگونه محاسبه مي شود. زمين در منطقه پنجتن مي باشد
    با تشكر

  12. سلام…من ی زمین در بلوار توس دارم متراژ ۱۰۰متر و ۳۰ میلیون خریدم‌ میخوام خانه بسازم .هزینه پروانه ساخت چقدر میشه

    1. سلام. از محاسبات آنلاین فوق برای برآورد عوارض پروانه ساختمانی خود استفاده نمایید

  13. سلام اقای مهندس با عرض پوزش من یه خونه قولنامه ای حدود۱۰۰ متر با زیربنای تقریبی ۷۰ متر در بولوار طبرسی شمالی خریداری کرده ام سن بنا حدود۱۵ سال میباشد قصد گرفتن سند دارم حدودا چقدر باید هزینه کنم؟ با تشکر

    1. سلام. در خصوص اخذ سند اطلاعی نداریم. این موضوع به اداره ثبت مربوط است نه شهرداری.

  14. سلام و ارادت
    برای ساختمان های 14 طبقه هزینه تراکم چگونه محاسبه می شود؟ در جدول شما تا تراکم 240 اورده شده است

    1. سلام. فرقی ندارد. تا هر تراکمی که مایلید، درصد آنرا در بخش تراکم درخواستی بر حسب درصد درج نمایید. مثلا 14 طبقه ممکن است 700 درصد شود. و در بخش تراکم پایه نیز، تراکم اصل و قانونی زمین را درج کنید که مثلا ممکن است متوسط (180) یا زیاد (240) باشد. البته بدیهی است برای جواب محاسبات گرفتن نیاز به خریداری کلید (رمز) را از منو محصولات دارید.

  15. با عرض سلام
    جناب مهندس بنده یک زمین به متراژ 660 متر در منطقه هاشمیه دارم میخواستم ببینم محاسبه پروانه ساخت جهت 5 سقف و 8 سقف (در صورت اخذ مجوز) به چه صورت محاسبه می‌گردد.
    ممنون از وقتی که میگذارید

    1. سلام. با خریداری کلید (رمز) و استفاده از محاسبات آنلاین فوق به راحتی می توانید به جواب مد نظر خویش دست یابید. سریعتر، ارزان تر و دقیق تر از هر روش دیگری این محاسبات جواب می دهد.

  16. سلام پایین ساختمان 9واحدی را یک مغازه18متری زدم ایا شهرداری گیر میده راه حلش چیستَالبته خانه ها همه قولنامه ای ومجوز نداره هنوز هم تو خیابان فرعی هستش

    1. سلام. حتما شهرداری مراجعه خواهد کرد و نسبت به تعیین تکلیف بدهی ایجاد شده پیگیری خواهد کرد. قولنامه ای بودن تاثیری ندارد و شهرداری می تواند بر همان مغازه اعمال قانون کند.
      اصولا همین مغازه نقطه ضعف شما خواهد شد چون به راحتی قابل پلمب کردن است

  17. با سلام . من شنیدم هزینه اخذ پروانه ساختمان خیلی بالاست و اگر بدون پروانه بسازم هزینه آن ( ماده ۱۰۰ ) خیلی کمتر میشود مثلا هزینه ای که باید برای اخذ پروانه به نظام مهندسی پرداخت شود در ماده ۱۰۰ هزینه ای به نظام مهندسی پرداخت نمیشود و … آیا چنین چیزی صحت دارد و با این وصف برای ساخت خانه در زمینی که ۲۴۰ متر مساحت دارد و در محدوده شهری بوده و دارای سند است پروانه بگیرم یا بدون پروانه شروع به ساخت کنم . و اینکه اساسا مزایای اخذ پروانه ساختمانی چیه؟ پروانه نگیرم آیا بابت اخذ انشعابات و … به مشکل میخورم یا نه . متشکر

    1. سلام. به نظر شخص من این شنیده ای که نقل قول کردید صد درصد نادرست و اشتباه است و اتفاقا معکوس است. قطعا و قطعا اگر بدون پروانه بسازید بسیار گران تر برای شما تمام خواهد شد، ضمن اینکه استرس زیادی را بایستی تحمل کنید.
      هیچ چیز بهتر از این نیست که حداکثر زیربنای ساخت و ساز را در زمان پروانه از شهرداری بگیرید. بعد که ساختید، دست تان در پوست گردو است و هر چه شهرداری گفت باید عمل کنید، اما در زمان پروانه قدرت انتخاب و محاسبه وضعیت را دارید.

  18. سلام
    وقت بخیر
    مطالب خوبی در سایت گذاشته شده است بخصوص محاسبه انلاین هزینه صدور پروانه ساختمانی

  19. سلام جناب فرشچی شما در حال حاضر هم آموزش حضوری دارید؟و این امکان وجود دارد که روش محاسبات عوارض رو به طور کامل آموزش بدهید؟هزینه ان چقدر خواهد بود؟

    1. سلام و وقت بخیر. لطفا در واساپ ارتباط بگیرید و اعلام نمایید که هدف چیست و کدام بخش از محاسبات عوارض شهرداری مد نظر شماست (09155136129)

  20. سلام بر شما عزیزان
    محاسبات عوارض پروانه ساختمانی در سال 1399 روی این صفحه قرار گرفت و بروز رسانی انجام شد. امید است بتوانیم به شما کمک کنیم تا به آسانی بتوانید برآوردی دقیق از هزینه های شهرداری خود به دست آورید و با برنامه ریزی دقیق تر بسازید.
    در خصوص این محاسبات و فرمولهای جدید شهرداری مشهد، نکاتی که به نظر خودم هم جالب توجه است:
    1- این ضوابط و فرمولها که در سال 99 ملاک عمل است فاقد هر گونه کف و سقف است. یعنی ممکن است عوارض پروانه ملکی مثلا بیش از 100 درصد رشد داشته باشد. بنابراین خیلی مراقب باشید و بدون بررسی و محاسبه دقیق کاری نکنید. البته کارشناسان شهرداری و شورای شهر مشهد حتما تا حدودی مراقب این افزایش ها بوده اند (از پیچیدگی و تعدد ضرائب محاسباتی برای هر بخش و محله شهر می شود این را فهمید)، اما این که سقفی برای افزایش نگذاشته اند (به عنوان مثال از نرخ تورم بیشتر نشود)، نشان دهنده این است که به عدالت و صحت این فرمولها اعتقاد زیادی داشته اند.
    2- قیمت عوارض هر متر بالکن بیش از دو برابر عوارض هر متر طبقه مازاد است و واقعا گران است!

  21. سلام و تشکر از شما
    با احتساب توضیحاتی که در متن بالا قید فرمودید و بررسی خروجی ها، متوجه نشدم که آیا هزینه تامین اجتماعی هم در محاسبات شما لحاظ شده است یا خیر؟ اگر لحاظ نشده است لطفا این هزینه را هم جداگانه در عناوین خروجی ها ارائه دهید، ممنون

    1. سلام. در خروجی محاسبه آنلاین عوارض پروانه، هزینه تامین اجتماعی و مهندسین ناظر و آموزش و پرورش و قطار شهری و امثال آن لحاظ نشده است. زیرا این مبالغ بایستی به سازمان های دیگری پرداخت شود.
      هزینه بیمه کارگران ساختمانی، فعلا برابر 15 درصد از مبلغ عوارض پروانه شهرداری است.

    1. سلام. در صفحه زیر می توانید به صورت آنلاین، هزینه مهندس ناظر (خدمات مهندسی) را به صورت آسان و با ورود طبقات و مساحت زیربنا محاسبه نمایید. طبق تعرفه مصوب:
      https://www.mashhad-city.ir/engineer/

  22. با سلام
    1- به غیر از هزینه عوارض پروانه، میشه سایر هزینه های پرداختی دیگه مثل نظام مهندسی و… بفرمایید و تخمین کلی این هزینه ها با توجه به مبلغ عوارض پروانه زده میشه؟
    2- تراکم درخواستی اضافه تر منوط به موافقت شهرداری است؟آیا کف و سقفی برای این تراکم(طبقه) اضافی هست؟
    3-منظور از بالکن همون پیش امدگی هست؟
    ممنون از وقتی که میگذارید.

    1. سلام
      1- بله. اتفاقا در همین سایت محاسبه آنلاین هزینه های نظام مهندسی (در کل شهرهای استان های تهران و خراسان رضوی) را نیز قرار داده ایم (به صورت رایگان). از منو محاسبه عوارض آنرا انتخاب نمایید یا اینکه اینجا را کلیک نمایید:
      https://www.mashhad-city.ir/engineer/
      2- قطعا برای گرفتن تراکم مازاد، موافقت شهرداری شرط اساسی است. کف یا سقفی برای آن نمی شود تعیین کرد. بستگی به پیگیری و تلاش شما در شهرداری مشهد و شرایط ملک تان دارد.
      3- بله. از نظر عوارض شهرداری: بالکن = تراس = پیش آمدگی.

  23. سلام، ملکی در قاسم اباد دارم زمین ۳۰۰ متر بنا حدود ۱۸۰ متر یک طبقه بوده و فاقد راه پله به پشت بام. بدون پروانه راه پله ساختم و متصل به ان اتاقکی که سرویس بهداشتی هم دارد جمعا حدود ۲۵ متر روی پشت بام درآورده ام با حدود ۳۰ سانت پیشروی کنسول به کوچه ۱۰ متری. الان اگه برای پایان کار جدید اقدام کنم حدود جریمه چقدر میشه و ایا ممکنه حکم تخریب بدن و جریمه قبول نکن؟ ممنون میشم پاسخ بدین
    تشکر

    1. سلام. می شود گفت یک واحد مسکونی در طبقه دوم احداث کرده اید و لازم است که برای آن واحد، پارکینگ مسقف داشته باشید.
      میزان عوارض و جریمه بستگی به محل ملک و قیمت منطقه ای شما دارد اما احتمالا مهمترین مساله همین مساله پارکینگ خواهد بود. پرونده به کمیسیون ماده صد نیز ارسال خواهد شد. آموزش ویدئویی (ضوابط کمیسیون ماده صد و نحوه نوشتن دفاعیه) را از منو محصولات سایت زیر دریافت نمایید تا آمادگی کامل داشته باشید:
      https://www.etminanshahr.ir/product/km100/
      با درخواست پایانکار از یکی از دفاتر پیشخوان شهرداری، کار را شروع کنید تا ببینیم چه خواهد شد.

  24. سلام
    مطالب بسیار مفیدی عنوان کردید فقط یک سوال این مبالغ مربوط به 1400 هم میشه یا نه افزایش قیمت نداشتیم ؟

    1. سلام. خواهش. این محاسبات مربوط به سال 1401 است. در سال 1400 مبالغ حدودا 40 درصد ارزان تر بوده است.

  25. سلام.ممنون از ارایه این برنامه…
    سوال : این برنامه تعداد سقف مازاد در هر منطقه را مشخص میکند؟ ..یا ما هر تعداد واحد وارد کنیم ..برنامه فقط محاسبه میکند ..و کاری به محدودیتهای شهرداری منطقه یا ملک مورد نظر که اصطلاحا میگویند این قسمت فریز شده است ندارد

    1. سلام. خیر تعداد سقف های مازاد را محاسبه نمی کند. شما بایستی تراکم و سقف مجاز را از قبل بدانید.
      به محدودیت های شهرداری هم کاری ندارد

  26. سلام وقت بخیر
    سال 98 پروانه ساخت دو طبقه روی پیلوت یک ملک در سرافرازان خیابان رهایی گرفتم و امسال قصد دارم با توجه به اینکه طرح تفصیلی عوض شده و سه طبقه روی پیلوت مجاز شده پروانه توسعه بنا بگیرم. آیا در پروانه توسعه بنا طرح تفصیلی جدید رو در نظر میگیرن؟

    1. سلام. اگر هنوز اقدام به ساخت نکرده اید، امکان اصلاح پروانه و اخذ پروانه توسعه بنا وجود دارد. اگر طرح تفصیلی به صورت قطعی ابلاغ شده باشد به شهرداری، قاعدتا این طرح جدید را در نظر می گیرند.
      منتها توجه داشته باشید که شهرداری این تراکم بیشتر را به شما می دهد اما پولش را هم می گیرد. در محاسبات درآمدی الان شهرداری، اگر به دلیل تغییر طرح تفصیلی تراکم شما افزایش یابد، مثل وقتی که شما درخواست طبقه اضافه بدهید، از شما عوارض تراکم مازاد می گیرد. پس منتظر ارقام کم و ارزان نباشید. در همین صفحه می توانید برآوردی از عوارض شهرداری را بدست آورید. برای گرفتن اکانت و فعال کردن این محاسبات، از این لینک، کلید فعال سازی یکماهه را خریداری نمایید:
      https://www.mashhad-city.ir/product/avarez/

  27. سلام صبح بخیر
    ملک من در دانش آموز 4 هست که تراکم آنجا زیاد گونه 2 می باشد . قصد دارم برای اخذ پروانه مطابق با مندرجات سایت شهرداری – قسمت ضوابط ساخت و ساز که 7 سقف رو مجاز دانسته اقدام کنم . حدودا چقدر هزینه اخذ پروانه خواهد شد ؟ متشکرم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سلام شهروند عزیز

1- هر سازنده بنایی بالاخره گذرش به کمیسیون ماده صد خواهد افتاد. آموزش ویدئویی قواعد کمیسیون ماده صد و نحوه نگارش لایحه دفاعیه آن را از منو بسته آموزشی خریداری نمایید تا این کمیسیون را بشناسید و خود بتوانید نسبت به نگارش لایحه دفاعیه اقدام نمایید.

2- در این سایت می توانید شهردار مشهد را نقد کنید. در صفحه مربوط نسبت به درج دیدگاه در خصوص نقاط قوت و ضعف اقدام نمایید.

3- لطفا برای ارتباط با ما قبل از تماس تلفنی، از پیام رسان ها با جستجوی نام کاربری farshchi7 استفاده نموده و مستندات و تصاویر را ارسال نمایید.

مشاوران شهرداری اطمینان شرق

0
    0
    سبد خرید شما
    سبد خرید شما خالی استرفتن به فروشگاه