هدف اصلی تشکیل این صفحات، معرفی محلات شهر مشهد و همچنین ایجاد پاتوقی برای هم افزایی و تقویت محله و هم محله ای هاست.
شما می توانید مشکلات محله خود و همچنین ویژگی ها وامتیازات محله خود را با هم محله ای های خود وسایر شهروندان به اشتراک بگذارید.
این صفحه با ثبت نظرات شما، تکمیل و به روز رسانی خواهد شد.
1- آشنایی با محله سمزقند
اطلاعات این بخش از اطلس محلات شهر مشهد (تدوین شده توسط معاونت برنامه ریزی وتوسعه سرمایه انسانی شهرداری مشهد ) استخراج شده است.
این محدوده از محلات نسبتا قدیمی شهر بوده که با توسعه شهر در میانه بافت شهری قرار گرفته است.
محله سمزقند در سیر تاریخی شهر تا سال 1345 جزء محدوده شهری محسوب نمی شده و پس از آن به تدریج وارد محدوده شده است.
محله سمزقند براساس منطقه بندی 13 گانه قدیم شهرداری مشهد در محدوده منطقه 2 قرار داشته است که در مرزبندی جدید نیز در منطقه 2 شهرداری مشهد قرار دارد
به لحاظ حوزه های برنامه ریزی شهر مشهد هم این محله در حوزه میانی غربی واقع شده است.
همچنین کاربری های عمده محله را می توان به صورت پهنه های مسکونی، پارک و تجاری معرفی نمود.
فضاهای باز و سبز همگانی نیز به صورت نقطه ای و خطی داخل محله وجود دارد.
به لحاظ دسترسی به خطوط قطار شهری باید بیان کرد که این محله در حال حاضر به خطوط قطار شهری مشهد دسترسی ندارد. پیرامون دسترسی به شریان های ارتباطی درون شهری باید بیان کرد که دسترسی به بولوارهای شهید استکی، آیت الله عبادی و مطهری شمالی از جمله ویژگی های آن محسوب می شود.
همچنین در محله سمزقند ایستگاه آتش نشانی و کلانتری وجود ندارد ولی در جهت شمال (واقع در محله شفا) ایستگاه آتش نشانی شماره 28 شهرداری مشهد و در جهت شمال شرق (واقع در محله بلال) نیز کلانتری قرار دارد.
وجه تسمیه
نام قدیم این محله باغ راه آهن بود و از چهاراه مجلسی به بعد را سمزقند می گفتند و آن هم به دلیل وجود قلعه سمزقند بود و بعدها با تقسیم محات محله سمزقند به شکل کنونی درآمده است.
مراکز محله
مرکز محله شماره یک
در این محدوده 5 کاربری مذهبی-فرهنگی (مسجد آیت الله مطهری)، تفریحی-ورزشی (مجموعه البرز)، آموزشی (دبیرستان محمودیه)، فضای سبز (پارک مطهر) و تجاری (راسته تجاری) وجود دارد. کاربری شاخص این محدوده به کاربری فضای سبز تعلق دارد.
پارک مطهر دارای فضای بازی کودکان و فضای ورزشی فنس کشی شده است و در مجاورت با مجموعه ورزشی البرز نیز قرار دارد.
این دو کاربری با همراهی مسجد آیت الله مطهری، دبیرستان محمودیه و دسترسی آسان به راسته تجاری مطهری شمالی و استکی توانسته اند اهالی محله را در رفع نیازهای آموزشی، فرهنگی-مذهبی و خرید نیازهای روزانه و هفتگی زندگی در فاصله ای کم از محل زندگی شان کمک کنند و مرکز محله مناسبی را شکل دهند.
مرکز محله شماره دو
در این محدوده 3 کاربری مذهبی-فرهنگی (مسجد غدیر باباعلی2 )، درمانی (درمانگاه حجتی) و تجاری (راسته تجاری کامیاب) وجود دارد. کاربری شاخص این محدوده به کاربری درمانی تعلق دارد. درمانگاه حجتی با توجه به مساحت ( 5300 مترمربع) و قدمت بالا (بیش از 40 سال) در نزدیکی کاربری مذهبی-فرهنگی که دارای مجتمع فرهنگی و پایگاه بسیج است و همچنین دسترسی به راسته تجاری متنوع کامیاب توانسته است محدوده ای را برای گرد هم آمدن اهالی محله و رفع نیازهای درمانی و خرید ارزاق عمومی ایجاد کند.
2- مسائل و مشکلات محله سمزقند(به زودی)
این بخش با کمک نظرات شما ساکنین محله خواجه ربیع تکمیل خواهد شد
3- اشتغال زایی محله (به زودی)
این بخش با کمک نظرات شما ساکنین محله خواجه ربیع تکمیل خواهد شد
با سلامیکقطعه زمین در محدوده روستای محمد اباد قدس دارم در بلوار شاهنامه که زمین فوق خارج از محدوده شهرداری منطقه ۱۲ هست اما برای ساخت و ساز مامورین گشت شهرداری وارد خارج از محدوده میشن و اقدام به جلوگیری ساخت و ساز میکنن ایا این محدوده رو دهیاری پیگیری کنه یا مآمورین شهرداری
سلام. نظارت بر خارج از محدوده ، برای نقاطی که داخل حریم شهر مشهد هستند نیز با اداره نظارت شهرداری مشهد است.
سلام،و سپاس فراوان
شاید به واقعیت بتوان محله سمزقند را در عبادی ۷۰ فعلی با شهرت کوچه قله خلاصه کرد،کوچهای که با قدمت زیادو با وجود مرکز شهر از نگاه مسئولان مربوط دور مانده است و مردم قدیمی و با اصالت این منطقه در فراموشی کامل به سر میبرند
عبادی ۷۰ ،روبروی خیابان فاطمی قرار دارد که از امکاناتی مثل مسجد،فضای سبز،روشنائی شب،آسفالتی بدون چاله که ای وای خدانکند باران بیاید،که مسئولین شهرداری بجای غافل گیر شدن حتمی ماهی گیر میشوندو از همه مهمتر با وجود چهارراه که هزاران تومان پول بیتالمال خرج ساخت آن شد با یک سطل آشغال و یک بلوکه شهرداری به بمبستی برای کارتن خوابها تبدیل شد!!!
عبادی ۷۰ با وجود شاهراهی برای نابودی ترافیک خیابان گاز تبدیل به مرکز ترافیک خیابان عبادی شد چرا که این چهارراه تبدیل به سه راه شد و به فراموشی سپرده شد،و متاسفانه شهرداری منطقه ۲ این خیابان را به دفتر خاطرات شهر ایضا به بایگانی شهرداری سپرد،که شاید میشد با وجود خیابان ۱۲ متری خیابان عبادی ۷۰ آن را به مکانی تجاری مسکونی تبدیل کرد و با بازگشائی این خیابان ترافیک این منطقه را از بین برد
به قول آیتالله مکارم شیرازی
دولت از مسئولین خوب ولی بی عرضه استفاده نکنند و به داد شهری برسند که میراث فرهنگی شهر هستند و با ندانم کاری و بی مسئولیتی بعضی افراد به مرکز تاخت و تاز بنگاههای املاک برای نابودی این خیابان ختم نشود
هویت هر شهر به مناطق تاریخی آن شهر ختم میشود،
با سپاس فراوان و تشکر از مدیریت این سایت که دغدغهای مردم را به گوش مسئولین میرساند